Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΙΜΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σύμφωνα με τον Ν. 3865/2010 του Νέου Ασφαλιστικού :«Όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-2015 και μετά Δικαιούνται σύνταξη, εφόσον έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό (60ο) έτος της ηλικίας τους, ή σαράντα (40) έτη συντάξιμης υπηρεσίας».

Κατά την γνώμη μας είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε στην διαδικασία αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να υπηρετήσουμε τα πέντε (5) χρόνια για να έχουμε  δικαίωμα σύνταξης.

Πολλά λέγονται, για τυχόν αλλαγή του ισχύοντος συνταξιοδοτικού καθεστώτος μετά από χρόνια και κατά πόσο θα ήταν χρήσιμη η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας??

- Απαντάμε ότι κατά την γνώμη μας όποιο συνταξιοδοτικό καθεστώς και να ισχύσει (αν Ισχύσει) η πενταετία αν την πληρώσουμε δεν χάνεται και θα αποδίδει πολύ περισσότερα χρήματα στο τελικό ποσό της σύνταξης από το ποσό της εισφοράς που θα καταβληθεί,
και επίσης για αυτούς που σκέφτονται για κάποια αλλαγή του συνταξιοδοτικού στο μέλλον ας λάβουν υπόψη και τα χειρότερα όπως να μην δίνεται αυτή η δυνατότητα στο μέλλον να εξαγοράσουμε την μάχιμη πενταετία ή και κάτι ακόμα χειρότερο.

Πολλά λέγονται επίσης ότι δεν υπάρχει εγγύηση για την διασφάλιση της κατοχύρωσης της πενταετίας μετά την καταβολή των σχετικών εισφορών??

-  Θεωρούμαι ότι αυτό είναι αστείο και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.

Το δικαίωμα αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας με την καταβολή σχετικών εισφορών, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία προνομιακή ρύθμιση σε όφελός μας.

Η άποψη της Α.Σ.Π.Α.  είναι ότι όταν έχουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε ευνοϊκές ρυθμίσεις, θα πρέπει να το κάνουμε ΑΜΕΣΩΣ.

Σας λέμε λοιπόν ότι, η όποια απόφασή σας να είναι μετά από καλή ενημέρωση και  ώριμη σκέψη και να μην βασίζεται σε ανεπίσημες και αδιασταύρωτες επικίνδυνες φημολογίες.

Α.Σ.Π.Α.