Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ !!! Η ΔΙΩΞΕΙΣ !!! ……..ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ;

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ !!! Η ΔΙΩΞΕΙΣ !!!……..ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ;

Σάλος έχει προκληθεί μετά από  καταγγελίες Συναδέλφων για άδική μεταχείριση στις μεταθέσεις του 2011 από την Φυσική Ηγεσία της Γ.Α.Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και των υφισταμένων υπηρεσιών της, σε κεντρικό «ρόλο»  η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων και η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης!!!!!

Στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Υπήρχαν περιπτώσεις συναδέλφων που έκαναν αίτηση για μετάθεση και δεν έγιναν δεκτές και έγιναν μεταθέσεις συναδέλφων χωρίς αίτηση χωρίς αιτιολογία και χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα. Αυτά πως Δικαιολογούνται;
Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια η Φυσική Ηγεσία της Θεσσαλονίκης  στο «όνομα» των «προτάσεων» που κάθε άλλο παρά προβλέπονται από το Π.Δ 100/2003 προκαλούν με τις μεταθέσεις αστυνομικών χωρίς αίτηση τους, μάλιστα αστυνομικών με προϋπηρεσία, εμπειρία και χωρίς «ίχνος» πειθαρχικής συμπεριφοράς.

Η επίκληση των «υπηρεσιακών αναγκών» , «βελτίωση της αποτελεσματικότητας» και των «προτάσεων» Δ/των Υπηρεσιών κάθε άλλο παρά ευσταθούν όπως παρακάτω θα αναλύσουμε.

Στις περιπτώσεις των "προτάσεων" ανήκουν και εσωτερικές μεταθέσεις αστυνομικών που υπηρετούσαν στις πιο δύσκολες υπηρεσίες ασφαλείας με πολυετή προϋπηρεσία ,εμπειρία
και συνεισφορά ,παράμετροι βεβαίως που δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη ούτε αναγνωρίζονται από την υπέρμετρη αλαζονική συμπεριφορά των προϊσταμένων τους που μπροστά στις διαμάχες και κόντρες μεταξύ αξιωματικών δεν διστάζουν να "θυσιάσουν" και να απαξιώσουν χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που θεωρούν "κόζια" άλλων.

Επίσης ερωτηματικά προκαλεί η «εμπλοκή» συνδικαλιστών σε μεταθέσεις χωρίς αίτηση των ενδιαφερομένων αστυνομικών που θεσμικά οφείλανε να προστατεύσουνε, αλλά κινούμενοι από προσωπικά ιδιοτελεί συμφέροντα και προσωπικές αντιπαραθέσεις «εκτελέσανε» τους συναδέλφους!!!!!!!

Μετά τις καταγγελίες η  Α.Σ.Π.Α ξεκαθαρίζει πως όποιοι συνάδελφοι αδικηθήκανε θα μας βρουν συμπαραστάτες, αμέσως μετά και τα Β’ Βάθμια Συμβούλια Μεταθέσεων που θα εξετάσουν τις ενστάσεις όσων μετακινηθήκανε χωρίς αίτηση τους και κατά παρέκκλιση του Π.Δ 100/2003 – για να μη θεωρηθεί η εκ των προτέρων εμπλοκή μας ως ανάμιξη στην ανεξάρτητη θεσμική λειτουργία των Συμβουλίων – θα υποστηρίξουμε με κάθε  τρόπο όσους συναδέλφους που αδικηθήκανε .

Ειδικά περιπτώσεις συναδέλφων με πολυετή προϋπηρεσία και εμπειρία σε ζητήματα Ασφαλείας η Αστυνομικών Επιχειρήσεων και χωρίς πειθαρχική συμπεριφορά που «αντικατασταθήκανε», με άπειρους συναδέλφους, οπότε καταρρίπτεται και στην πράξη η δήθεν επίκληση των «υπηρεσιακών λόγων και αναγκών» και η βελτίωση της αποτελεσματικότητας θα τις ακυρώσουμε στην πράξη και θα καταγγείλουμε τους «αρχιμαέστρους» αυτούς και στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία αλλά και στο Συνήγορο του Πολίτη και την Δικαιοσύνη.               

Καλούμε όσους συναδέλφους θεωρούν  ότι αδικήθηκαν η  απαξιώθηκε η πολυετή προσφορά τους σε κάποια αστυνομική υπηρεσία και θέλουν στήριξη να επικοινωνήσουν με την Α.Σ.Π.Α στην ηλεκτρονική διεύθυνση μας.

A.Σ.Π.Α.