Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κείμενο κανόνων που θα διέπουν κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στη Βόρεια Ελλάδα  υπέγραψαν σήμερα το πρωί  στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λευτέρης Οικονόμου και ο Βούλγαρος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και αρχηγός της αστυνομίας της χώρας του Γκαλίν Γκεοργκίεφ.
Στο πρόγραμμα των κοινών θερινών περιπολιών θα συμμετέχουν συνολικά έξι Βούλγαροι αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιπολούν ανά δύο, μαζί με ισάριθμους Έλληνες συναδέλφους τους, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, όπου συχνάζουν πολλοί τουρίστες από τη γειτονική χώρα.
Οι Βούλγαροι αστυνομικοί θα είναι ένστολοι, αλλά όχι ένοπλοι. Στόχος είναι να μεσολαβούν σε τυχόν περιστατικά στα οποία εμπλέκονται ομοεθνείς τους, αλλά και να τους εξυπηρετούν σε ζητήματα όπως απώλειες εγγράφων κ.λπ.
Οι κοινές θερινές περιπολίες αποτελούν συνέχεια αντίστοιχου προγράμματος που εφαρμόστηκε το χειμώνα, με τη συμμετοχή Ελλήνων αστυνομικών σε περιπολίες στο τουριστικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Α.Σ.Π.Α