Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.........

ΘΕΡΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...........  

Θερμό προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι για τους εργαζόμενους στην Χώρα μας. Θεσμοθετείται  αρχές Αυγούστου και ξεκινάει η εφαρμογή του τον Σεπτέμβριο, όπως δηλώνουν δημόσια κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πιο θερμό όμως για μας,  καθώς από την μια πλευρά θα κληθούμε για μια ακόμα φορά να «αντιμετωπίσουμε»  την νέα δικαιολογημένη  αγανάκτηση των δημοσίων υπαλλήλων λόγω των πιθανών περικοπών που θα τους επιβληθούν και από την άλλη θα αγωνιζόμαστε για το δικό μας ειδικό κλαδικό μισθολόγιο που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Ένα ειδικό κλαδικό (στρατιωτικών ?) μισθολόγιο, που θα ακολουθεί όμως τις βασικές παραμέτρους του ενιαίου, όπως η διαφαινόμενη συγχώνευση ή κατάργηση επιδομάτων, η διαφαινόμενη σύνδεση βαθμού – θέσης – απόδοσης –επιδόματος, η διαφαινόμενη περικοπή των αποδοχών.

Μέχρι σήμερα το μόνον ουσιαστικά που είναι γνωστό επίσημα,  είναι αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης (χρονοεπίδομα - μισθολογικές προαγωγές)  από 1-7-2011.

Μέσα στην ραστώνη του καλοκαιριού πρέπει να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, με καθαρό
μυαλό αλλά και ενέργειες μας που θα δείχνουν έμπρακτα ότι δεν μας χωρίζει τίποτα από τους άλλους εργαζομένους στην χώρα, ότι είμαστε κομμάτι της κοινωνίας και δεν βρισκόμαστε απέναντι τους αλλά μαζί τους, αλλά και για να διασφαλίσουμε, ένα μισθολόγιο δίκαιο αναλογικό και με βαρύτητα πρώτιστα  στην διασφάλιση του πενιχρού  εισοδήματος  των νέων σε ηλικία και χρόνια συναδέλφων μας.    

Αντ. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντιπρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ.