Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΔΡΑΓΑΘΙΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη, 07-07-2011

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (07-07-2011), στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, βράβευσε πέντε (5) πολίτες και (6) Αστυνομικούς, για εξαίρετες πράξεις ανδραγαθίας, με τις οποίες απέδειξαν εμπράκτως υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς και υπηρεσιακής ευθύνης, αντίστοιχα.
Σε εννέα από τα τιμώμενα πρόσωπα απονεμήθηκε, ως ηθική αμοιβή το μετάλλιο του
 Αστυνομικού Σταυρού με το αντίστοιχο δίπλωμα, ενώ δύο αστυνομικοί βραβεύτηκαν με το μετάλλιο Αστυνομικού Αριστείου Ανδραγαθίας.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του, εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες και τα θερμά συγχαρητήρια για την κοινωνική ευαισθησία και ανιδιοτελή προσφορά των βραβευθέντων, τονίζοντας: «Η συμπεριφορά των τιμώμενων προσώπων είναι αξιέπαινη, καθώς με τις πράξεις τους τίμησαν απόλυτα την ιδιότητα του πολίτη….
…Σ΄αυτόν τον καθημερινό και δύσκολο αγώνα δεν νιώθουμε μόνοι. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση όλων των πολιτών που κατανοούν ότι οι προσπάθειές μας συντείνουν και αποσκοπούν στην προστασία του, στην ειρηνική και κοινωνική του διαβίωση, στην κοινωνική γαλήνη και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους…
…Η Ελληνική Αστυνομία ξέρει όχι μόνο να ευχαριστεί, αλλά και να τιμά την προσφορά του κάθε πολίτη, ένστολου ή μη, που με τις πράξεις του, καταθέτει αυτοβούλως τον οβολό του στο κοινωνικό κεφάλαιο…» 
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαο Σερέτης,  ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «…θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελληνική Αστυνομία, κάτω από αντίξοες συνθήκες καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τη διατήρηση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, όσων διαμένουν στην ελληνική επικράτεια, αλλά και των αγαθών που με πολύ κόπο και πόνο αποκτούν.
Για το δύσκολο και επίπονο έργο που επιτελούμε, χρειαζόμαστε τη βοήθεια και συμπαράσταση των πολιτών….
…Θέλω να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιά μου και να συγχαρώ τόσο τους πολίτες όσο και τους συναδέλφους για την ηρωική αυτή πράξη.»
Τη βράβευση τίμησαν με την παρουσία τους η Βοηθός Γενικού Διευθυντή του Δικτύου Β. Ελλάδος της Τράπεζας Πειραιώς, κα. Μαυρομιχάλη-Σεκέρη Αναστασία, ο Βοηθός Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς, κος. Θεοδώρου Γεώργιος, ο Πρόεδρος της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε», κος. Μασούτης Ιωάννης και ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Υποστράτηγος Βασίλειος Κανάλης.
Παρέστησαν επίσης, ο Υποδιευθυντής ΓΑΔΘ, Ταξίαρχος Παρασκευάς Μαραπίδης, οι Διευθυντές Διευθύνσεων της ΓΑΔΘ, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, ανώτεροι αξιωματικοί, προσωπικό της ΓΑΔΘ, συγγενείς και φίλοι των τιμηθέντων.