Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ….ΤΗΣ Δ.Α.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!!

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ….ΤΗΣ Δ.Α.Ε.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!!


Μια Αστυνομική Διεύθυνση, δύο Υποδιευθύνσεις, που διαθέτουν έναν αριθμό διμοιριών και ένας μεγάλος αριθμός αστυνομικών – ΑΝΘΡΩΠΩΝ που συγκροτούν τις διμοιρίες.
Ο ορθολογικότερος τρόπος διαχείρισης - κατά την άποψη μας - μιας τέτοιας αστυνομικής υπηρεσίας είναι ξεκινώντας από τον παράγοντα "άνθρωπο" και διασφαλίζοντας σε αυτόν μια ήρεμη και ασφαλή υπηρεσιακή διαβίωση.
Σήμερα λοιπόν που η αστυνομική υπηρεσία αυτή βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» και γνωρίζει μεγάλη κοινωνική αποδοκιμασία οι συνάδελφοι που υπηρετούν εκεί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από ότι στο παρελθόν.
Οι εντολές της ηγεσίας που τους παρατάσσουν απέναντι σε κάθε διαμαρτυρόμενο διαδηλωτή η στόχο, πρέπει να τηρούν – ειδικά σήμερα – κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονται για την παράταξη, διάταξη και διάθεση των διμοιριών που αποτελούνται από αστυνομικούς, ώστε να διαφυλάξουν αυτούς από τους εγγενείς κινδύνους που διατρέχουν και αυτοί είναι περισσότεροι και μεγαλύτεροι όταν η διμοιρία «σπάει» σε δύο η περισσότερα κομμάτια και επομένως αυτός που διατάζει  αυτό τον τρόπο διάθεσης εκθέτει συνειδητά τους αστυνομικούς αυτούς σε πολλαπλούς κινδύνους.
Ως θεματοφύλακας της ορθολογικής διαχείρισης και εργασίας των συναδέλφων ,θεσμικά είναι το Σωματείο που εξ ορισμού έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όταν οι συνάδελφοι μας εκτίθενται σε οιοδήποτε κίνδυνο.

Δυστυχώς όμως για τον «τρόπο» αυτό διάθεσης των διμοιριών Υ.Α.Τ και Δ.Α.Ε.Θ συναινεί και το Προεδρείο της Ε.Α.Υ.N. Θεσσαλονίκης που με την στάση του αυτή μάλλον δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων ( ασφαλείς συνθήκες εργασίας), αλλά τα συμφέροντα της Φυσικής Ηγεσίας !!!!!!!

Και μη μας πει πως αυτή «πρωτοστάτησε» στην αποστολή εξωδίκου για τις ανακλήσεις των ρεπό της Δ.Α.Ε.Θ, γιατί θα πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις :
α) «Που ήξερε ο Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Θ για την ύπαρξη του εξωδίκου δύο μέρες πριν να του επιδοθεί;»
β) «Ποιοί είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που περνούν πολλές ώρες στο γραφείο του Διευθυντή;»,

Πάντως όχι μέλη της Α.Σ.Π.Α.

Α.Σ.Π.Α.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ