Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ & Τ.Ε.Μ.Α.

ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΕΣ & Τ.Ε.Μ.Α.

Αγαπητοί συνάδελφοι σήμερα αποφάσισα να θέσω τον παρακάτω προβληματισμό κατόπιν πολλών καταγγελιών και έντονων παραπόνων συναδέλφων!
Ο προβληματισμός αυτός  αφορά τις εσωτερικές προαγωγικές εξετάσεις του Υ.Π.ΠΟ, για τον βαθμό του αρχιφύλακα και την σχολή των Τ.Ε.Μ.Α για τον βαθμό του υπαστυνόμου Β.
Ο τρόπος εξέτασης των γραπτών είναι γνωστός, με τους βαθμολογητές και τον μέσο όρο της βαθμολογίας  αυτών.
Εκείνο όμως που είναι τελείως παράλογο είναι το να μην προάγονται στους ανωτέρω βαθμούς όσοι δεν έγραψαν πάνω από την βάση στην Έκθεση ενώ στα υπόλοιπα μαθήματα μπορεί να αρίστευσαν! Μάλιστα ο ανωτέρω παραλογισμός δεν ισχύει σε κανένα άλλο


διαγωνισμότου δημόσιου τομέα! Είτε πρόκειται για εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π είτε για οποιοδήποτε άλλοεσωτερικό διαγωνισμό. Το εντελώς  παράλογο είναι ότι απαγορεύετε και η ένσταση!!! Δηλαδή δεν μπορείς να ζητήσεις αναβαθμολόγηση των γραπτών σου, παρά μόνο με δικαστική παρέμβαση και εφόσον έχεις προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Πολλοί συνάδελφοι ήδη έχουν προσφύγει. Υπήρχε μια εσωτερική διαταγήτου αρχηγού της  ΕΛ.ΑΣ, η οποία είχε πρωτοανακοινωθεί προ αμνημονεύτων ετών και για αδιευκρίνιστους λογούς, ή καλύτερα για συγκεκριμένους και ευνόητους λόγους........ ισχύει και σήμερα!!!
Προφανώς η εκάστοτε κυβέρνηση δεν επιθυμεί το αδιάβλητο των συγκεκριμένων εξετάσεων, για να βολευτούν και να προαχθούν οι ημέτεροι. Πολλοί συνάδερφοί μου όμως αυτό δε το ανέχονται και δε θα αφήσουν στην τύχη την καριέρα τους.
Πρόταση μου είναι στις συγκεκριμένες εξετάσεις να προάγονται με σειρά βαθμολογίας βάση του μέσου όρου και των τεσσάρων γραπτών, να επιτρέπεται στον οποιοδήποτε συνάδερφο θελήσει να έχει πρόσβαση στα γραπτά του προκειμένου να τα αναβαθμολογήσει. Και επιτέλους ας αλλάξει αυτό το τετριμμένο με τη βαθμολογία της έκθεσης! Γνωρίζω συναδέρφους οι οποίοι έχουν γράψει άρισταστα τρία υπόλοιπα μαθήματα και έχουν βαθμολογηθεί στην έκθεση με 9,5!
Ερωτάμε, πως είναι δυνατόν ένας συνάδερφος να έχει αποτυπώσει στο γραπτό του με τόση σαφήνεια και λεπτομέρεια ότι διάβασε και δεν είναι ικανός να γράψει στην έκθεση πάνω από τη βάση!

Σε όσους συναδέρφους έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, θα σταθούμε στο πλευρό τους.

ΣΙΣΚΟΣ Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α.