Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Α. Τ. ΚΑΡΠΑΘΟΥ.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Α. Τ. ΚΑΡΠΑΘΟΥ.  
Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Καρπάθου πραγματοποιήθηκε την 19 Ιουνίου 2011, από κοινού του Πρόεδρου και του Γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Δωδεκανήσου,  κ. Μ. Ανδρουλάκη και κ. Σ  Μπελενιώτη  και του Αντιπρόεδρου  της ΠΟΑΣΥ κ. Α. Ζαχαριουδάκη.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των τακτικών επαφών του προεδρείου της Ένωσης Δωδεκανήσου με τους Συναδέλφους που υπηρετούν στα στις Υπηρεσίες των άλλων ακριτικών νησιών της Δωδεκανήσου , προκειμένου να γίνονται κοινωνοί των προσπαθειών- ενεργειών  τόσο της ομοσπονδίας όσο και της Ένωσης Δωδεκανήσου , για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν των κλάδο μας αλλά και για ενημερώνονται από τους συναδέλφους για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάθε νησί και να αναζητούνται τρόποι επίλυσης των.. Εκ μέρους των συναδέλφων του αστυνομικού τμήματος Καρπάθου επισημάνθηκαν :
-Η διασφάλιση του εσωτερικού κανονισμού της ελληνικής αστυνομίας είναι άρρηκτα


συνδεδεμένη με την υποχρέωση της πολιτείας να καλύψει τις πολλές κενές οργανικές θέσεις του μοναδικού αστυνομικού τμήματος  στο νησί , καθώς επιτείνονται τα τελευταία χρόνια  τα εργασιακά προβλήματα και με την κατακόρυφη αύξηση του τουριστικού ρεύματος μέσω απευθείας πτήσεων από αερολιμένες άλλων  Ευρωπαϊκών κρατών  στον αερολιμένα της Καρπάθου ,οι  ανάγκες του οποίου καλύπτονται από το ελάχιστο προσωπικό του μοναδικού Α. Τ. (έλεγχος χειραποσκευών – διαβατηρίων – φρούρηση κ.λ.π.). Επισημάνθηκε δε  ότι είναι το μοναδικό  Αεροδρόμιο της Χώρας μας που δεν ενισχύεται από Δοκίμους ή συναδέλφους από άλλες περιοχές της χώρας την τουριστική περίοδο.
-Τα λειτουργικά προβλήματα λόγω μη παρουσίας στο νησί εισαγγελικών αρχών (π.χ. μεταγωγή κρατουμένων αυτόφωρης διαδικασίας στην Ρόδο) , που επιτείνονται και από την μη τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση , αλλά και του κακού οδικού δικτύου που καθιστά απαγορευτική την άμεση παρουσία στα χωριά του νησιού
-Η υποχρέωση της Πολιτείας να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο προσμέτρησης των μορίων στον τόπο συμφερόντων, καταργώντας την  «σημερινή οροφή» χιλιομετρικής απόστασης και την καθιέρωση νέων αυξημένων μορίων για όσους υπηρετούν στο νησιωτικό σύμπλεγμα, βάση της πραγματικής χιλιομετρικής  απόστασης από κάθε νησί και όχι από κάθε Αστυνομική Διεύθυνση, διατηρώντας παράλληλα τα  σημερινά  αυξημένα μόρια σε σχέση με τους υπηρετούντες στην ηπειρωτική Ελλάδα
-Η εξεύρεση τρόπου επιδότησης από το Υπουργείο μας των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στα απομακρυσμένα νησιά ως άλλωστε συμβαίνει και στα ΜΜΜ της ηπειρωτικής χώρας καθώς η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέοι Συνάδελφοι μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, που αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος στην καθημερινότητα τους και η κάθε μετακίνηση τους προς αυτόν κοστίζει ένα μισθό τους     
Στα πλαίσια δε των επαφών με την τοπική κοινωνία πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρπάθου παρουσία και του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος .

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του αλλά και όλης της Κοινωνίας της Καρπάθου στους Συναδέλφους μας που υπηρετούν στην  Κάρπαθο, αναγνωρίζοντας ότι κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες επιτελούν σημαντικό έργο που φαίνεται και από την εμπιστοσύνη των κατοίκων στην αστυνομία. Δήλωσε δε ότι  τις αμέσως προσεχείς μέρες ως ένδειξη έμπρακτης αναγνώρισης του έργου των Συναδέλφων μας , θα εισηγηθεί στο  Δημοτικό Συμβούλιο να παραχωρηθεί δωρεάν,  δημοτικό οίκημα που θα παρέχει όλες τις ανέσεις, για να μεταστεγαστεί ο μοναδικός αστυνομικός σταθμός που αστυνομεύει το βόρειο μέρος του νησιού, ενώ θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συνεργαστεί και με τους άλλους παράγοντες του τόπου για υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες ώστε από την επόμενη θερινή περίοδο να υπάρξει ικανή στελέχωση του Αεροδρομίου Καρπάθου.