Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.....

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.....  

Ιστορική  η τελευταία απόφαση του πολύωρου διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ.

Για πρώτη φορά ουσιαστικά, μετά από πολλά χρόνια,  τα μέλη του ΔΣ της με νηφαλιότητα, σύνεση και υπευθυνότητα έκαναν το μεγάλο βήμα. Χάραξαν ευδιάκριτες  κόκκινες γραμμές, γραμμές άμυνας για το σύνολο των Συναδέλφων .

Ξεπερνώντας τις όποιες αναστολές και προβληματισμούς, με ρεαλισμό,  η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΔΣ, υιοθέτησε και προτείνει ξεκάθαρα πλέον στην Πολιτική Ηγεσία,
 πρώτα - πρώτα έναν νέο τρόπο κατανομής των κονδυλίων για την νυκτερινή εργασία και τα πενθήμερα, προκειμένου πρώτιστα να διασφαλιστούν οι συνάδελφοι που εκτελούν μάχιμη Υπηρεσία και κατά δεύτερον το λιγότερο που θα πρέπει να θεσμοθετηθεί στο πολυσυζητημένο και με άγνωστες ακόμα παραμέτρους νέο ειδικό κλαδικό μισθολόγιο.

Μετά από χρόνια δε, θέτουν  ξανά στο «τραπέζι»  της διεκδίκησης,  το αίτημα της θεσμοθέτησης της ανόθευτης αμοιβής για τα νυκτερινά και τα πενθήμερα ,  απορρίπτοντας την σημερινή επιδοματική  μορφή με την οποία χορηγούνται.    

Απαιτούν την καθιέρωση, ωριαίας αμοιβής για την υπερωριακή εργασία, που σήμερα όχι μόνον δεν πληρώνεται , όχι μόνον δεν αφαιρείται από τον χρόνο εργασίας (πως άλλωστε?) , αλλά θεωρείται φυσιολογική λόγω των ειδικών συνθηκών (???) , ενώ  η έκφραση   αντίθετης άποψης εκλαμβάνεται από την μεγάλη μερίδα των διοικούντων ως οκνηρία. 

Αντ. ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ