Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΟΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ - ΤΕΛΕΤΗ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ

ΟΔΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ - ΤΕΛΕΤΗ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ
Στιγμές ξεχωριστής συγκίνησης  στον Εσταυρωμένο, καθώς με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων δόθηκε επισήμως, σε δρόμο της περιοχής, το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη, που έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης πέρσι τον Ιούνιο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η τελετή ονομασίας πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί, παρουσία του γιου του Κώστα  , του πατέρα του και των τριών αδελφών του, συγγενών και φίλων του αδικοχαμένου αξιωματικού, συγχωριανών του από το Απεσωκάρι και φυσικά πλήθους αστυνομικών. Πέρα από το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ κ. Χρήστο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ , έδωσαν το παρών, ο υφυπουργός κ. Όθωνας , ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Α/γος κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ , ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ , οι Βουλευτές κα ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ κκ ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ , ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ , ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ , ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ , Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου , ο Γενικός Διευθυντης Κρήτης Υ/γο κ. ΠΑΡΑΒΟΛΙΔΑΚΗΣ , οι 4

Διευθυντές της Κρήτης και Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών της Α Δ Ηρακλείου.   
Η ονομασία του δρόμου που βρίσκεται στον κόμβο προς ΠΑΓΝΗ προς τιμήν του αδικοχαμένου
Γιώργου Βασιλάκη είχε αποφασιστεί πριν αρκετούς μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ελάχιστος φόρος τιμής και μνήμης σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε με ζήλο στη πρώτη γραμμή πάντα του καθήκοντος.
Το άγγελμα του θανάτου του Γιώργου Βασιλάκη έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το βράδυ της 24ης Ιουνίου 2010, σκορπίζοντας το θρήνο στην οικογένεια, στους φίλους και συμπατριώτες του και στην ΕΛ.ΑΣ. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος μέσα σε φάκελο αλληλογραφίας, μεγέθους Α3, ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18 Ιουνίου από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Ο φάκελος, που έφερε την ένδειξη αποστολέα "Χρήστος Καράβελας", παρελήφθη με απόδειξη στις 21 Ιουνίου και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του υπασπιστή. Κατά το χρόνο που επιχείρησε να τον ανοίξει εξερράγη ενώπιόν του με τραγικό αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Ένας απλός και έντιμος αστυνομικός
Ο Γιώργος Βασιλάκης ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών, ηλικίας 24 και 20 χρονών σήμερα. Τον Αύγουστο του 1983 μπήκε στο αστυνομικό Σώμα, ενώ το 1987 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών, από όπου αποφοίτησε τρία χρόνια αργότερα. Μετατέθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία και στη Σχολή Αξιωματικών Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης ως εκπαιδευτής. Το 1999 τον πήρε στο πλευρό του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ως βοηθό υπασπιστή του. Με την αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, μετατέθηκε στη Διεύθυνση Ασφάλειας Επισήμων και στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ και έκτοτε βρισκόταν πάντα στο πλευρό του Μ. Χρυσοχοΐδη. Στη διάρκεια της θητείας του είχε υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες και μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική, όταν εξαρθρώθηκαν η "17Ν" και ο ΕΛΑ. Εκείνοι που τον γνώριζαν μιλούν πάντα για έναν άνθρωπο απλό, με εντιμότητα και καλοσύνη, έναν πραγματικό εργασιομανή αστυνομικό...

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης