Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ TH ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΕ TH ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Αθήνα 28 Ιουνίου 2011
Αρ. Πρωτ.:605/1/1α

Δημοσιευμένο: poasy.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκαν σήμερα τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Πολιτικών Κομμάτων για τις καταστροφικές συνέπειες που έχει στα Σώματα Ασφαλείας η εφαρμογή του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ήταν παρόντες στη συνάντηση ο Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης του Τομέα Προστασίας του Πολίτη κ. Θανάσης Νάκος, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες κ.κ. Κώστας Τσιάρας και Ηλίας Βλαχογιάννης, καθώς και ο Πολιτευτής του Νομού Δράμας και Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μας διαβεβαίωσε ότι όπως και στο παρελθόν απέδειξε έμπρακτα κατά την υπουργική του θητεία το ενδιαφέρον του για τα Σώματα Ασφαλείας, έτσι και τώρα έχει σε πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματά μας. Και γι' αυτό θα επιμείνει ο ίδιος
προσωπικά να συζητηθούν άμεσα στην Ώρα του Πρωθυπουργού, όπως έχει ζητήσει ήδη από τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ θα κατατεθούν και περαιτέρω επίκαιρες επερωτήσεις από τους αρμόδιους τομεάρχες για τα επί μέρους θέματα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε, και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά από τους προέδρους των Ομοσπονδιών μας, για τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και των περικοπών, τονίζοντας ότι προέχει η αξιοπρέπεια και η ηθική ανάταση των ενστόλων, που καταρρακώνονται με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ως άνθρωπος θα μπορούσα να δεχθώ τη βιοτική μου υποβάθμιση λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορώ όμως να δεχθώ μια ισοπεδωτική κοινωνική υποβάθμιση και απαξίωση. Γι' αυτό, εκείνο που προέχει είναι η ανάταση του ηθικού και του φρονήματος των ενστόλων, αλλά και όλης της κοινωνίας που διακατέχεται σήμερα από εθνική κατάθλιψη, τόνισε.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα των υπηρεσιών δήλωσε ότι δεν νοείται περικοπή κονδυλίων για τις λειτουργικές ανάγκες και την εύρυθμη λειτουργία τους στο όνομα της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Επικαλούμενος δε την κρισιμότητα της περιόδου σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και τη θερινή περίοδο με τις πρόσθετες υποχρεώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, εξέφρασε τον προβληματισμό του κατά πόσο είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο του, με το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των οχημάτων και των ιπτάμενων μέσων να είναι παροπλισμένο.
Κατανοώντας δε τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι συνάδελφοί μας, είπε ότι δεν αρκεί το φιλότιμο των εργαζομένων για να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Επίσης, μιλώντας για το Λιμενικό Σώμα, εξέφρασε την απορία του για τις παλινωδίες της Κυβέρνησης και την αδυναμία της να το καταστήσει αξιόμαχο εξαιτίας των απανωτών καταργήσεων των υπουργείων, όταν επικαλείται διαρκώς την αναγκαιότητα αστυνόμευσης των θαλασσών για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης και την πάταξη του εγκλήματος.
Εκ μέρους των Ομοσπονδιών δόθηκαν επίσης απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν αναφορικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα απλήρωτα εκτός έδρας, τις υπερωρίες κλπ, τον απαρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, την εκπαίδευση και το καθεστώς των προσλήψεων, όπου και για το τελευταίο ανακύψαν πρόβλημα με το αποθεματικό του Ιδρύματος «Παιδικές Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», καθώς διαφαίνεται η πρόθεση της Κυβέρνησης να το χρησιμοποιήσει για άλλους σκοπούς.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι το υπό σύνταξη πρόγραμμα του κόμματός του για τα Σώματα Ασφαλείας θα τεθεί υπόψη των Ομοσπονδιών, για να τοποθετηθούν επ' αυτού, πριν οριστικοποιηθεί, προκειμένου αυτό να είναι ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και όχι όπως γίνεται μέχρι σήμερα, να εξαγγέλλονται προεκλογικά πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν ή ξεχνιούνται στη συνέχεια.