Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!!!!!

Πρόταση για άρση των αδικιών στις μεταθέσεις

Αθήνα 22 Ιουνίου 2011    
Αρ. Πρωτ.: 301/5/31β   

Δημοσιευμένο: poasy.gr

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Κοιν.: 1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
          2) Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
          κ. Γρηγόριο ΤΑΣΟΥΛΑ
          3) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
          4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
          5) Όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες


Κύριε Υπουργέ,
      
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στα μέλη των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας αναφορικά με το ζήτημα των πρόσφατων τακτικών μεταθέσεων αστυνομικού προσωπικού έτους 2011.
Επ' αυτού, η Ομοσπονδία επισημαίνει τα ακόλουθα:
Από τη συνδυασμένη ερμηνεία των διατάξεων των άρθρων 3 και 12 του Π.Δ. 100/2003, άρθρο 20 παρ. 1 Ν. 2800/2000, άρθρο 13 παρ. 3 και 17 Ν. 3686/2008 και άρθρο 24 παρ του Ν. 3938/2011 προκύπτει ότι:
Οι αστυφύλακες που προέρχονται από Ειδικούς Φρουρούς έχουν την δυνατότητα αίτησης
υποβολής μετάθεσης 11 έτη μετά την κατάταξή τους, συνυπολογιζομένων των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) από την ημέρα μονιμοποίησής τους, που διενεργείται μετά την παρέλευση πενταετίας από την κατάταξή τους.
Επιπλέον, προκύπτει ότι ουδείς Αστυφύλακας δύναται να μετατεθεί προ τριετίας από την κατάταξή του. Ειδικότερα όμως για τους αστυφύλακες που προέρχονται από Ε.Φ. και Σ.Φ. μπορούν να μετακινηθούν με τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2011, παρότι δεν συμπληρώνουν εντός του έτους αυτού τρία χρόνια στον βαθμό του αστυφύλακα.
         
Η εύνοια των διατάξεων για του Αστυφύλακες που προέρχονται από Ε.Φ. είναι διπλή.
Α) Προσμετρώνται τα μόριά τους προγενέστερα από την ημερομηνία που μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης τουλάχιστον κατά 4 έτη περισσότερα από τους λοιπούς αστυφύλακες (πάγια διάταξη).
Β) Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μετάθεσης εντός του 2011 παρότι δεν έχουν συμπληρώσει τρία έτη στον βαθμό του Αστυφύλακα (μεταβατική διάταξη).
          
Κύριε Υπουργέ,
Ο ρόλος της Ομοσπονδίας δεν είναι να παρεμβαίνει στις «κοκορομαχίες» μεταξύ σωματείων, ούτε να αναστέλλει διατάξεις που ευνοούν μια μερίδα συναδέλφων. Ο διαχρονικός της ρόλος είναι να μάχεται ώστε οι ευνοϊκές διατάξεις υπέρ μιας κατηγορίας συναδέλφων να επεκτείνονται υπέρ όλων των συναδέλφων και να μην θίγονται κάποιοι επειδή κάποιοι άλλοι ευνοούνται.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου να αρθεί η αδικία που συντελείται σε βάρος των Αστυφυλάκων που εισήχθησαν στο Σώμα με Πανελλαδικές Εξετάσεις και είδαν τον υπηρεσιακό και οικογενειακό τους προγραμματισμό να ανατρέπεται, η Ομοσπονδία αναλαμβάνει πρωτοβουλία άμεσης επίλυσης του ζητήματος με συγκεκριμένες και απόλυτα στοχευμένες προτάσεις, ώστε οι θιγόμενοι να τύχουν άμεσης αποκατάστασης.
     
Έτσι:
1) αναφορικά με την πάγια διάταξη, προτείνεται ο υπολογισμός προσμέτρησης μορίων για τα χρόνια φοίτησης στη σχολή Αστυφυλάκων – πρακτικής εξάσκησης και συγκεκριμένα με ένα μόριο για κάθε εκπαιδευτικό εξάμηνο και2) αναφορικά με τη μεταβατική διάταξη, να δοθεί εκτάκτως για το έτος 2011 η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάθεσης και στους Αστυφύλακες που εισήχθησαν με Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν συμπληρώσει πλήρη τριετία μετά την κατάταξή τους στο Σώμα.

          Κύριε Υπουργέ,
       
Οι αθρόες δικαστικές διεκδικήσεις , ειδικότερα στις μέρες μας , που το κάθε ευρώ του συναδέλφου είναι σεβαστό και απαραίτητο, ύστερα από τις μειώσεις των αποδοχών που έχουν ήδη συντελεστεί και η προσφυγή στα δικαστήρια με όποιες οικονομικές και άλλες συνέπειες συνεπάγεται αυτή, είναι απευκταία τόσο από την Ομοσπονδία μας, όσο ελπίζουμε και από εσάς τον ίδιο. Επίσης, θέμα «ασφαλιστικών μέτρων» επί διοικητικών διαφορών δεν νοείται.
Ασφαλώς, κάθε συνάδελφος μπορεί να προστρέξει στα αρμόδια κατά τόπον δικαστήρια, όμως επιδίωξη της Ομοσπονδίας   είναι   να   επιλύσει άμεσα το ζήτημα με πολιτική και συνδικαλιστική διεκδίκηση όπως με υπευθυνότητα κάνει δεκαετίες τώρα.
         
Κύριε Υπουργέ,
     
Επομένως, σε σας αλλά και στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εναπόκειται η άμεση υιοθέτηση των προαναφερομένων προτάσεών μας. Η ταχύτητα των εξελίξεων και η οξύτητα του προβλήματος δεν αφήνει κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις. Προς τούτο αναμένουμε άμεσα τις από μέρους σας απαραίτητες πρωτοβουλίες.