Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΕΛΑ…….

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΕΛΑ…….

Η καθημερινή τρέλα της «πληροφόρησης» που εκπορεύεται από ορισμένους και ένστολους κύκλους,  ότι μειώνονται κατά 10% οι βασικοί μισθοί , καταργείται η αποζημίωση για την νυκτερινή εργασία και του πενθημέρου , μειώνεται το εφάπαξ από το ΤΕΑΠΑΣΑ σταδιακά κατά 30%,  συνεχίζεται  σταθερά και δυστυχώς σε αυτό το «τρυπάκι» μπαίνουν και οι συνάδελφοι μας που εκπροσωπούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, που δυστυχώς ενισχύουν την καθημερινή παραπληροφόρηση. .
Τα ίδιο συνεβαίνανε και προ έτους περίπου με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση,
την περικοπή των μισθών κ.λ.π. αν θυμόμαστε καλά , όταν εντελώς αυθαίρετα κάποιοι γνωστοί- άγνωστοι , διέδιδαν με σιγουριά και απόλυτη βεβαιότητα όπως και τώρα, «θα δουλεύουμε μέχρι τα 65 και τα 67»,  «φύγετε μήπως και προλάβατε να πάρετε το εφάπαξ»  με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην αποστρατεία 3.850 συναδέλφους μας που στην πλειοψηφία τους μόλις και είχαν συμπληρώσει 25 χρόνια στο Σώμα.
Μέσα σε αυτή την παραφιλολογία όμως  «χάθηκαν»  υπαρκτά προβλήματα, όπως  της εξόφλησης των οδοιπορικών των προηγούμενων ετών που κινδυνεύουν βάσιμα όχι μόνον να χαθούν αλλά και να κληθούμε να επιστρέψουμε και τις προκαταβολές που μας  είχαν δοθεί , η αδιέξοδη συνεχιζόμενη και φέτος υπέρβαση των νυκτερινών ωρών με ορατό κίνδυνο της μη περαιτέρω καταβολής  μετά από δυο μήνες, η στάση πληρωμών που έχει κηρύξει ουσιαστικά το ΜΤΣ για το βοήθημα επαγγελματικής αυτοτέλειας (βοήθημα παιδιών ).
Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα πιο καθαρά  και κυρίως εμείς που εκπροσωπούμε τους συναδέλφους μας , αποτρέποντας με την υπεύθυνη στάση μας, και συμμετέχοντας πραγματικά στις εσωτερικές διεργασίες πρώτα -πρώτα με την παρουσία μας αλλά και με τις προτάσεις μας ,  την απαξίωση του συνδικαλιστικού μας κινήματος που είναι και ο σοβαρότερος κίνδυνος σήμερα. 


Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ