Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!

Θέλω να εκφράσω, εγώ και οι συνάδερφοί μου που υπηρετούμε στην Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του, για το χαμό του συναδέρφου ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Δυστυχώς έφυγε από κοντά μας ένα νέο παλικάρι 25 χρονών. Καλό σου ταξίδι αδερφέ…
Σήμερα θα γράψω για ένα σημαντικό ζήτημα που μας αφορά όλους και αυτό δεν είναι άλλο πέραν του οικονομικού ζητήματος. Πολλά ακούγονται για το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα
ισχύσει από τις 1-7-2011. Πολλά ακούγονται αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν έχει οριστικοποιηθεί. Πολλοί συνάδερφοί μας ρωτάνε συνεχώς για να μάθουνε το τι πρόκειται να γίνει. Δυστυχώς όμως ούτε εμείς μπορούμε να τους ενημερώσουμε υπεύθυνα και με ακρίβεια!
Ακούγεται ότι θα κοπούν κάποια επιδόματα όπως το οικογενειακό και το εξομάλυνσης αλλά δεν είναι σίγουρο τίποτα. Ακούγεται ότι θέλουν να μειώσουν και τις αποζημιώσεις εργασίας πέραν του πενθημέρου από 4 σε 2 αλλά και αυτό δεν είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει τίποτα οριστικό, γι αυτό αγαπητοί συνάδερφοι μην ακούτε κάποια παπαγαλάκια που περιφέρονται δεξιά και αριστερά και λένε για καταιγίδα περικοπών στους ένστολους, εξυπηρετώντας πολιτικά συμφέροντα.
Όσο για τη στάση της Ομοσπονδίας θα θελα να τονίσω ότι πρέπει να πιέσει με κάθε τρόπο και μέσο το αρμόδιο Υπουργείο οικονομικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να τους πείσει ότι ο μηνιαίος μισθός των ένστολων είναι ήδη πολύ χαμηλότερος από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και δεν αντέχει άλλες περικοπές και μειώσεις. Ο ένστολος παρόλη την εργασία που προσφέρει (εργασία Σάββατο - Κυριακή, αργίες, νυχτερινά) είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους υπαλλήλους του δημοσίου.
Δεν αντέχουμε άλλο! Και δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση της εργασίας των αστυνομικών!
Μαθαίνω ότι την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει κινητοποίηση με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας στις Σέρρες. Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία. Παρακαλούνται πολύ όλοι οι συνάδερφοι να συμμετάσχουν στην πορεία προκειμένου να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνόντες.

Σίσκος Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης