Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ

Το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών συνεχίζει τον αγώνα του, και με το αυριανό 29/6/2011  γενικό του συμβούλιο οφείλει να στείλει  νέο μήνυμα  στους ιθύνοντες αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.
Μήνυμα  έντονης αγανάκτησης , για το έγκλημα που συντελείτε , σε βάρος των αστυνομικών , με την υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου τους ,  αλλά και σε βάρος των Πολιτών με την υποτίμηση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας ,μέσα από τις νέες περικοπές των λειτουργικών  δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Είμαστε και εμείς αγανακτισμένοι γιατί τα ανάλγητα  και άδικα μέτρα, που έχουν


χαρακτηριστεί ως μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής,  είναι μέτρα εξαθλίωσης και αφανισμού των σωμάτων ασφαλείας και των εργαζομένων σε αυτά, με τις βάρβαρες και οριζόντιες περικοπές των μισθών αλλά και των λειτουργικών δαπανών της Αστυνομίας που επιβάλλουν.
Οι περικοπές επιφέρουν την απαξίωση και την εξαθλίωση όχι μόνον του Έλληνα Αστυνομικού , αλλά κατεβάζουν και τα ρολά στις Δημόσιες  Υπηρεσίες Ασφαλείας , αφήνοντας  τους Έλληνες πολίτες εκτεθειμένους και αβοήθητους στα χέρια των εγκληματιών, στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης. .
Είμαστε αγανακτισμένοι που συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν  σαν μηχανισμό απορρόφησης των ισχυρών κραδασμών από τις πολιτικές που οδήγησαν τη Χώρα μας σ' αυτό το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο.
Οφείλουμε για μια ακόμα φορά να καταγγείλουμε την άδικη και απαξιωτική αντιμετώπιση της Κυβέρνησης προς τους απλούς εργαζόμενους πολίτες και τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, και την επικίνδυνη περιστολή του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Αστυνομικού και μειώνει τη δυνατότητα επέμβασης του για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Απαιτούμε:
-Να σταματήσουν τις περικοπές και την απαξίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας                                          
-να σταματήσουν την λεηλασία του πενιχρού εισοδήματος μας με την καθιέρωση ενός ανώτερου και ενός κατώτερου ποσού τακτικών αποδοχών
-να μην μειωθεί το ποσό που καταβάλλεται σήμερα για την πραγματική εργασία μας την νύκτα καθώς και την 6η ημέρα εργασίας (Σάββατα,  Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες) .
- Να αναγνωριστεί θεσμικά η αμοιβή της νυκτερινής εργασίας από την Πολιτεία καθώς ο σημερινός χαρακτηρισμός του «επιδόματος» μας ντροπιάζει.
-να αναγνωρίσουν το αυτονόητο της επικινδυνότητας της εργασίας μας
-να υλοποιήσουν τις δημόσιες δεσμεύσεις τους,  Πολιτική και Φυσική Ηγεσία και να προχωρήσουν στην μεταρρύθμιση της  Ελληνικής Αστυνομίας.
Οφείλουμε να αγωνιστούμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας αλλά και για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για όλους τους πολίτες της χώρας, έχοντας συμπαραστάτη προς αυτό, το σύνολο των πολιτών της Ελλάδας, που συμμερίζονται τους προβληματισμούς μας και βιώνουν και αυτοί τα δεινά της οικονομικής αυτής επέλασης.
Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ