Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ;???

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ;?????

Σύμφωνα με τα Κατωτέρω προκύπτουν τα εξής Ερωτήματα: Πρώτον όταν τελειώσουν οι 16.000.000 ώρες για το Αστυνομικό Προσωπικό που είναι το ανώτερο για ένα έτος τι Γίνεται οι συνάδελφοι που εκτελούν Νυχτερινή Υπηρεσία δεν Πληρώνονται ; ???
Δεύτερον Πως κατανέμονται οι ανωτέρω 16.000.000 ώρες το Έτος στο Αστυνομικό Προσωπικό ; ????
Τρίτον Όταν τελειώσουν αυτές οι Ώρες δεν εκτελείται Νυχτερινή Υπηρεσία στην Αστυνομία;????

Αυτές τις Ερωτήσεις ποιος θα τις απαντήσει !!!!!


ΝΟΜΟΣ 3205 / 2003 (ΦΕΚ:Α 297/01.01.2004)

Βάσει του ανωτέρω Νόμου το Αστυνομικό προσωπικό πέρα από το μηνιαίο βασικό μισθό του παρέχονται και τα εξής επιδόματα κατά μήνα.
Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων.
Για το Προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. του Π.Σ. και του Λ.Σ. το επίδομα αυτό προσδιορίζεται σε Ώρες Νυκτερινής απασχόλησης. Οι όροι και οι προϋποθέτεις καταβολής των επιδομάτων των
ανωτέρω παραγράφων Α.7. και 8, καθώς και ο αριθμός των δικαιούχων αυτών καθαρίζονται με
κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του καθ' ύλη Αρμόδιου Υπουργού.
Υπουργική Απόφαση Αριθμός 8002/32/122-α από 6-9-2007 Απόφαση Υφυπουργού Οικονομικών και Υπουργού Δημόσιας Τάξης (ΦΕΚ Β΄-1803/7-9-2007) "Χορήγηση επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος". Στο άρθρο 51 του Νόμου 3205/2003  λέει ότι στο αστυνομικό προσωπικό παρέχεται το επίδομα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας.
Άρθρο 1
Πεδίο εφαρμογής Στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυνομικό Προσωπικό, Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς) καθώς και του πυροσβεστικού Σώματος, χορηγούμε επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, το οποίο προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α’297) και προσδιορίζεται σε ώρες νυκτερινής απασχόλησης.
Άρθρο 2
Δικαιούχοι – Όροι και προϋποθέσεις καταβολής.
1. Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας καταβάλλεται στο Αστυνομικό προσωπικό, τους Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ένστολο προσωπικό του πυροσβεστικού Σώματος, που εκτελεί νυχτερινή υπηρεσία.
2. Στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος καταβάλλεται για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης και μέχρι 64 ώρες το μήνα κατ’ ανώτατο όριο, το ποσόν των δυο ευρώ και ενενήντα τριών λεπτών (2,93 €).
3. Ως νυχτερινή υπηρεσία θεωρείται εκείνη που παρέχεται μεταξύ της 22.00 και της 06.00 ώρας.
4. Το ανωτέρω επίδομα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις και σε φόρο εισοδήματος και για την καταβολή του υποβάλλονται στη Δ/νση Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος, αντίστοιχα, στο τέλος κάθε μήνα ονομαστικές καταστάσεις με τα απαραίτητα στοιχεία, της πραγματοποιηθείσας νυχτερινής υπηρεσίας σύμφωνα με τα τηρούμενα υπηρεσιακά βιβλία, υπογεγραμμένες από τον προϊστάμενο της οικείας Υπηρεσίας.
5. Οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης κατ’  έτος δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 16.000.000 ώρες για το Αστυνομικό Προσωπικό, τους Συνοριακούς Φύλακες και τούς Ειδικούς Φρουρούς και τα 6.144.000 ώρες για το Πυροσβεστικό Προσωπικό.
Άρθρο 3
Εξαιρέσεις από την καταβολή.
Το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, δεν καταβάλλεται:
1.Στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκτέλεση γραμματειακής ή γραφικής υπηρεσίας που προβλέπεται από την παρ. 1 εδάφιο. α του άρθρου 1 του π.δ. 394/2001 (Α’ 274).
2. Στους εκπαιδευόμενους των Σχολών, εφόσον εκτελούν εσωτερική υπηρεσία κατά τις νυχτερινές ώρες, στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους.
3. Στο προσωπικό το οποίο υπηρετεί στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθόσον για την κατάσταση ετοιμότητας τους λαμβάνουν ειδική αποζημίωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, λόγω του χώρου, τρόπου και ειδικών συνθηκών απασχόλησης.
Άρθρο 4
Καταργητική διάταξη.
Από την έναρξη ισχύος της παρούσης καταργείται κάθε προηγούμενη απόφαση μας που ρυθμίζει τα της χορήγησης του Επιδόματος Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του πυροσβεστικού Σώματος.

Δολμάς Χρήστος
Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν.Θεσσαλονίκης
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης