Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ !!!!

ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!

"Υποθηκεύουν το μέλλον μας"!!!
 

Η ανακοίνωση των σκληρών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος δυστυχώς συνάδελφοι επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας.
Οι νέες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και στις δαπάνες των Αστυνομικών και της Αστυνομίας που προτάσσονται από το "μεσοπρόθεσμο"είναι δυο φορές άδικες σε σχέση με άλλους δημοσίους υπαλλήλους και θα εξηγήσω γιατί.
Αφού πέρυσι δεχθήκαμε σχεδόν "βουβοί" και αμήχανοι την πρώτη επιδρομή του

"Μνημονίου" με την περικοπή κατά 20%(12%+8%) των επιδομάτων μας , σε μας τους αστυνομικούς ειδικά οι περικοπές αυτές ήταν μεγαλύτερες γιατί το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών μας είναι επιδόματα - αφού είχαμε εξαιρεθεί απο το μισθολόγιο του 2003 - όμως "πνίξαμε" μέσα μας τις επώδυνες περικοπές εκείνες αφού ήτανε να σωθεί η Πατρίδα μας από την χρεωκοπία και μάλιστα όταν άρχισαν και τα προβλήματα με τις λειτουργικές δαπάνες, και από την τσέπη μας βάλαμε και στην ζητιανιά βγήκαμε προκειμένου και τα περιπολικά να κινηθούν και τα αναλώσιμα στοιχειωδώς να υπάρξουν.
Επιπλέον οι καθημερινές αντιδράσεις των εργαζομένων, η αύξηση της εγκληματικότητας και η κάλυψη των αναγκών της λοιπής δημόσιας διοίκησης έχουν αναγκάσει τους αστυνομικούς να είναι σε μια διαρκή εγρήγορση,καταπόνηση και υπερεργασία. Φαίνεται όμως όλες αυτές οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματος αλλά και το φιλότιμο των προσπάθειών μας, ουδόλως ελήφθησαν υπόψη - όπως μας διαβεβαίωναν Πολιτική και Φυσική ηγεσία.
΄Ετσι ήρθε το "μεσοπρόθεσμο" πακέτο που και αυτό
διαπνέεται από την αγωνία να καλυφθούν εις βάρος των "εύκολων στόχων" και πάλι οι αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής- κυρίως στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και αύξησης των εσόδων .
Και ποιοί φοροδιαφεύγουν; οι μισθωτοί και συνταξιούχοι ;Φυσικά όχι, δεν πληρώνουν φόρους οι "έχοντες και κατέχοντες".
Ούτε καν μπήκαν στην διαδικασία τουλάχιστον οι όποιες περικοπές να μην γίνουν οριζόντια σε όλους , αλλά ανάλογα με τα εισοδηματικά και μισθολογικά κριτήρια, δηλαδή καθόλου περικοπή σε όσους παίρνουν κάτω από 12.000 ευρώ(αφορολόγητο όριο- όριο φτώχειας), και τμηματικές αυξήσεις από εκεί και πάνω και αναλόγως με τα συνολικά εισοδηματικά κριτήρια του καθένα και της οικογενείας του.
Όμως σήμερα η
επιβολή έκτακτης εισφοράς, στην ουσία είναι διπλήφορολόγηση των νοµιµοφρόνων φορολογουµένων δηλαδή των αστυνομικών, των μισθωτών και των συνταξιούχων και ενέχει τον κίνδυνο η ομαδικής αδυναμίας η και άρνησης πληρωμής τόσο των νέων φόρων όσο και βασικών αγαθών διαβίωσης η καταφυγής σε αθέμιτα μέσα αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος (διαφθορά).
Το τι θα γίνει αν συμβούν τα προηγούμενα δεν θέλω ούτε καν να το σκεφτούμε.....
Τι θα κάνουμε όμως συνάδελφοι θα παραιτηθούμε του δικαιώματος
 να αγωνιστούμε και να πείσουμε για το άδικο των μέτρων αυτών η θα δώσουμε την μάχη για να υπερασπισθούμε το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας, των συναδέλφων μας, της εύρυθμης λειτουργίας του οργανισμού μας και του δικαιώματος των πολιτών στην ασφάλεια!!!!
Ναί!!Δίνουμε την μάχη όλοι μαζί ενωμένοι με την συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από το σύνολο του Συνδικαλιστικού μας Κίνηματος.


Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος Α.Σ.Π.Α