Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

Σύλληψη για εκβίαση και τοκογλυφία

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την 20-06-2011, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Εκβίαση» και «Τοκογλυφία».
Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε καταγγελία 44χρονου ημεδαπού, ο οποίος λόγω οικονομικών
δυσκολιών, δανείστηκε από τον συλληφθέντα χρηματικό ποσό, με τοκογλυφικούς όρους, ενώ μπήκε σε θέση εγγυητή προκειμένου δανειστεί έτερο άτομο.
Ο συλληφθείς σε περιπτώσεις όπου ο 44χρονος αδυνατούσε να αποπληρώσει κάποια δόση, προέβαινε σε απειλές είτε τηλεφωνικώς, είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία, ενώ εντός του Ιουνίου 2011, μετέβη σε κατάστημα του καταγγέλοντα με έτερο άτομο, το οποίο μεταχειρίστηκε σωματική βία σε βάρος του.
Σύμφωνα με την προανάκριση, ο 44χρονος είχε δανειστεί από τον συλληφθέντα, το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ, έχοντας επιστρέψει έως σήμερα το χρηματικό ποσό των 78.500 ευρώ.
Μεσημβρινές ώρες της 20-06-2011, στην περιοχή της Κρήνης, στο πλαίσιο προσυμφωνηθέντος ραντεβού, εμφανίσθηκε ο 48χρονος, προκειμένου παραλάβει μέρος του χρέους και συνελήφθη.
Επίσης σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του συλληφθέντα στις Σέρρες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, μικροποσότητα χασίς και τέσσερα (4) ναρκωτικά χάπια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Συγχαρητήρια Στους Συναδέλφους

Α.Σ.Π.Α.