Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Αγαπητοί συνάδερφοι, ζούμε πολύ δύσκολες οικονομικά μέρες για το επάγγελμά μας. Είμαστε οι πιο χαμηλόμισθοι του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα και με τα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση να περάσει για τα σώματα ασφαλείας, θα βρεθούμε πραγματικά στα τάρταρα.
Αν αληθεύουν  οι μειώσεις που πρόκειται να επακολουθήσουν μετά τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου νομοσχεδίου, τότε ο μισθός του κάθε αστυνομικού θα μειωθεί περίπου 200 με 250 ευρώ.
Οι μειώσεις που σκέφτονται να κάνουν είναι στα 5νθήμερα, στα επιδόματά μας, τα οποία είναι σχεδόν το 1/2 του μισθού μας, καθώς επίσης και στην αναπροσαρμογή που ζητάει η Τρόικα για τις περικοπές μισθών.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να καταλάβουμε όλοι ότι
κόμματα και κομματικές παρατάξεις εντός της Αστυνομίας δεν χωράνε.
Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα προβλήματα που μας αφορούν.
Τα κόμματα στην Αστυνομία δεν έχουν θέση!!! Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. Υπάρχει μεγάλη απαίτηση από συναδέρφους που υπηρετούν στην Θεσσαλονίκη για διοργάνωση διαδήλωσης.
Πολλοί λένε και έχουν δίκιο ότι η μοναδική ημερομηνία που διαδηλώνουν συνάδελφοι στη Θεσσαλονίκη, είναι οι μέρες της Έκθεσης. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι Αστυνομικοί της Γ.Α.Δ.Θ. βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα και δε μπορούν να προσέλθουν. Υπάρχει επίσης το παράπονο ότι έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις συναδέλφων σε όμορους νομούς και όχι στην συμπρωτεύουσα.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Ας δώσουμε λοιπόν σε όλους μια απάντηση, διοργανώνοντας με πρωτοβουλία του τοπικού σωματείου ή της Α.Σ.Π.Α. μια μεγαλοπρεπή πορεία σε όγκο και παλμό στη Θεσσαλονίκη προτού ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο νομοσχέδιο με τα εξοντωτικά μέτρα που μας αφορούν.
Πιστεύω ότι στο κάλεσμα αυτό θα ανταποκριθούν πολλοί συνάδερφοι διότι όλοι πλήττονται από τα νέα μέτρα.
Η πρόσκληση αυτή αφορά όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία των Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

ΣΙΣΚΟΣ Γεώργιος
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης