Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΦΩΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Συλλήψεις ατόμων για αυτόφωρα αδικήματα

1)Συνελήφθη το μεσημέρι της 04-06-2011, στην Ν. Ηράκλεια Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 34χρονος αλλοδαπός, για διάρρηξη διπλοκατοικίας.
Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην περιοχή της Επανομής, ο 34χρονος με τη βοήθεια συνεργού του που αναζητείται, από παράθυρο εισήλθαν σε οικία, από
όπου αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια, από εξωτερική σκάλα ανέβηκαν στον επάνω όροφο της κατοικίας και από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, απ΄όπου αφαίρεσαν έναν φορητό Η/Η, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, πιστωτικές και κάρτες ανάληψης. 


2)Το απόγευμα της 04-06-2011, 21χρονος ομογενής εισήλθε σε υπεραγορά τροφίμων στο κέντρο της πόλης, απ΄οπου αφαίρεσε διάφορα προϊόντα και κατευθύνθηκε προς την έξοδο της επιχείρησης, χωρίς να καταβάλει το ανάλογο αντίτιμο. Προκειμένου να διασφαλίσει τη διαφυγή του, ο 21χρονος στράφηκε προς την υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία αντιλήφθηκε την κλοπή και την απείλησε με σύριγγα.
Για το συμβάν ενημερώθηκε το τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και ακολούθησαν άμεσα αστυνομικές αναζητήσεις του δράστη, στην ευρύτερη περιοχή.
Λίγα λεπτά αργότερα, δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 21χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μία σύριγγα χωρίς ενέσιμο διάλυμα, καθώς και τον 30χρονο αδελφό του, ο οποίος κατείχε τα κλεμμένα προϊόντα.

Οι συλληφθέντες όλων των παραπάνω περιπτώσεων θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Α.Σ.Π.Α