Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΦΟΡΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

Συλλήψεις για Αυτόφωρα Αδικήματα
1) Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της 01-06-2011, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ευόσμου, 25χρονος αλλοδαπός, διότι αποπειράθηκε να αφαιρέσει Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου στην περιοχή του Ευόσμου. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί απαγόρευση εισόδου στη χώρα, λόγω δικαστικής απέλασης.

2) Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Συκεών, έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν και

συνέλαβαν, μεσημεριανές ώρες της 01-06-2011, 44χρονο ημεδαπό, διότι νωρίτερα είχε αφαιρέσει από  καφετέρια της περιοχής των Συκεών,  το κινητό τηλέφωνο 21χρονης ημεδαπής.

3) Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρώτες  πρωινές ώρες της 02-06-2011, στην περιοχή της Σταυρούπολης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 19χρονος αλλοδαπός, τη στιγμή που αποχωρούσε από κατάστημα ετοίμων ενδυμάτων, το οποίο νωρίτερα είχε διαρρήξει.

4) Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 01-06-2011, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 26χρονος αλλοδαπός, διότι εκμεταλλευόμενος συνθήκες συνωστισμού εντός αστικού λεωφορείου, αφαίρεσε μαζί με δύο συνεργούς του, το πορτοφόλι 38χρονης ημεδαπής, πλην όμως έγινε αντιληπτός από την παθούσα, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς, ενώ συνεχίζονται οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 26χρονου.                

5) Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 01-06-2011,  στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, 29χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρόδεμα κάνναβης, συνολικού βάρους  1,8 γραμ., ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «Κλοπή», «Εκβίαση», «Ν. περί Ναρκωτικών» και «Ν. περί Όπλων».

 Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα-προανάκριση, προέκυψε ότι ο ανωτέρω απογευματινές ώρες της 31-05-2011, αφαίρεσε από ηλικιωμένη γυναίκα, κοσμήματα, τα οποία στη συνέχεια επιχείρησε να τα πουλήσει σε ενεχυροδανειστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Ακολούθως, απαίτησε εκβιαστικά, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, από 64χρονο ημεδαπό, να προβεί στην πώληση των κοσμημάτων αντ’ αυτού, πλην όμως εξαιτίας της  αντίδρασης του 64χρονου, τράπηκε σε φυγή.

Ο 29χρονος, εν συνεχεία, μετέβη σε αργυραμοιβείο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ιδιοκτησίας 55χρονου ημεδαπού, όπου πούλησε τα κοσμήματα στον 32χρονο αλλοδαπό υπάλληλο του καταστήματος, έναντι χρηματικού ποσού.

Απογευματινές ώρες της 01-06-2011, συνελήφθησαν  ο 55χρονος ιδιοκτήτης του αργυραμοιβείου  και ο 32χρονος υπάλληλος του καταστήματος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος». 


Οι ανωτέρω συλληφθέντες όλων των παραπάνω περιπτώσεων θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

A.Σ.Π.Α