Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!! ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ….

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!! ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ….

Πάρα πολλά παράπονα από συναδέλφους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκκαθάριση των εκτός έδρας μετακινήσεων τους.

Τα υπομνήματα αυτά για τις πραγματικές εκτός έδρας μετακινήσεις   παραμένουν ανεξόφλητα από το έτος 2009 και εντεύθεν (600.000 περίπου εκκρεμή υπομνήματα) , που σημειωτέον αποτελούν καθημερινή ανάγκη και βασικό συστατικό λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ.(μετακινήσεις για λήψη μέτρων τάξης – παρουσία ως μάρτυρες σε δικαστήρια – μεταγωγές κρατουμένων – εκπαιδεύσεις προσωπικού κ.λπ.).

Οι υπεύθυνοι των διαχειρίσεων των Αστυνομικών Υπηρεσιών που χορηγούν φύλλα πορείας για τις παραπάνω μετακινήσεις δηλώνουν αδυναμία προεξόφλησης ,ακόμη και για τα ποσά που


υποχρεούνται, με αποτέλεσμα η να παίρνουν οι συνάδελφοι Φ.Π χωρίς προκαταβολή και χωρίς να ερωτηθούν πως θα ανταπεξέλθουν στα έξοδα της μετακίνησης τους!!!!!

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη όμως σήμερα έφτασε στο απροχώρητο.

Είπαμε «ΝΑΙ» συμφωνούμε στο όνομα του « εξορθολογισμού και περιορισμού των δαπανών» στην μη υποβολή και αξίωση των «εκτός έδρας» εκείνων που δίνονταν ως κίνητρο ,σε ορισμένες υπηρεσίες με ιδιαιτερότητες προκειμένου οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν σ’ αυτές να μετακινούνται αρκετές φορές και άλλες περιοχές για υπηρεσιακούς λόγους εκτάκτως και χωρίς φύλλο πορείας.

Αναγνωρίζουμε την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα μας όμως, αδυνατούμε να δεχθούμε φαινόμενα παράλυσης και απαξίωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, της μόνης κρατικής υπηρεσίας που οφείλει να εγγυάται και να περιφρουρεί καθημερινά την κοινωνική γαλήνη και ασφάλεια των πολιτών.

Καλούμε άμεσα την Κυβέρνηση, την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ και το Υπουργείο Οικονομικών να δώσουν λύση, να προεξοφληθούν άμεσα τα παλιά  οφειλόμενα εκτός έδρας, και στο εξής να προεξοφλούνται άμεσα τα υπομνήματα μετακινήσεων διότι οι περικοπές των αμοιβών μας δεν μας επιτρέπουν πλέον  να πληρώνουμε τα έξοδα των  όποιων  μετακινήσεων  διατασσόμαστε και να περιμένουμε δύο (2) χρόνια μετά να τα εξοφληθούμε και αν τα εξοφληθούμε!!! 

Τέλος «ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ» αποτελεί για μας η φημολογούμενη  κατάργηση των εξόδων μεταθέσεων και αποσπάσεων για «υπηρεσιακές ανάγκες» η «υπηρεσιακούς λόγους», καθώς και των εξόδων μετακινήσεων και διαμονής όσων μετακινούνται για διάφορες εκπαιδεύσεις.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης