Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΤΡΟΧΑΙΑΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσ/νίκης ανακοινώνεται ότι, από τις πρωινές ώρες αύριο Τετάρτη 11-5-2011 και για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, από τη Δ.Ε.Σ.Ε. Θεσ/νίκης, θα εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στον οδικό άξονα Αδριανουπόλεως - Ελ. Βενιζέλου (επέκταση οδού Αδριανουπόλεως) του Δήμου Καλαμαριάς, στο τμήμα του από τη συμβολή του με την οδό Μητροπολίτου Κυδωνιών μέχρι τη συμβολή του με την οδό Ερυθρού Σταυρού.
Συνεπεία των ανωτέρω εργασιών σταδιακά και ανάλογα με την πρόοδο αυτών, θα διακόπτεται
τμηματικά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων  αρχικά στις δύο (2)  πρώτες από αριστερά λωρίδες κυκλοφορίας των οδών Αδριανουπόλεως - Ελ. Βενιζέλου, στο συγκεκριμένο τμήμα τους και ακολούθως στις υπόλοιπες δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας.  Επίσης ανάλογα με  το σημείο εκτέλεσης των εργασιών θα μετατρέπονται σε αδιέξοδα οι κάθετες οδοί των αποκλεισμένων τμημάτων, πλην των οδών Αιγαίου, Περικλέους, Μ. Αλεξάνδρου και Πασσαλίδη, στις συμβολές των οποίων με οδικό άξονα Αδριανουπόλεως - Ελ. Βενιζέλου (επέκταση οδού Αδριανουπόλεως), η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται εναλλάξ, με τη βοήθεια σημαιοφόρων, από το ελεύθερο κάθε φορά μέρος του οδοστρώματος.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος  του οδικού άξονα Αδριανουπόλεως - Ελ. Βενιζέλου (επέκταση οδού Αδριανουπόλεως), που θα διαθέτει δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας και για το λόγο αυτό θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων κατά μήκος της ζώνης των έργων καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι εργασίες.  
Από την Υπηρεσία μας, σε επίκαιρα σημεία και εφόσον απαιτηθεί, θα διατεθούν ρυθμιστές τροχονόμοι, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί που θα κινηθούν στην περιοχή των έργων, να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή, να μειώνουν ταχύτητα, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και τις ενδείξεις των πινακίδων σήμανσης και να χρησιμοποιούν έγκαιρα  εναλλακτικά δρομολόγια.

                                                              

Θεσσαλονίκη 10 Μαΐου 2011