Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΥΚΗΣ


Αθήνα, 19 Μαΐου 2011
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και δύο (2) ενόπλων στη περιοχή της Πεύκης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνομικού ελέγχου.
Πυροβόλησαν κατά των δύο (2) αστυνομικών από ελάχιστη απόσταση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί και ο ένας ένοπλος
Χθες το απόγευμα, υπάλληλος του Πολιτιστικού Κέντρου Πεύκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε την παρουσία ενοχλητικού ατόμου.
Περιπολικό της Άμεσης Δράσης που κατευθύνονταν στο αναφερόμενο σημείο, διαπίστωσε, σε παρακείμενη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου, την παρουσία δύο (2) υπόπτων ατόμων, νεαρής ηλικίας, που περιεργάζονταν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα (τύπου παπάκι) και επιχείρησε να τα ελέγξει.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δύο (2) ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν και
καταδιώχθηκαν πεζή από τους δύο (2) αστυνομικούς. Προ της επικείμενης ακινητοποίησής τους, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε ευθέως, από πολύ κοντινή απόσταση, κατά των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, τον έναν στη θωρακική χώρα και τον άλλο στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας, τραυματισμένος, έπεσε στο σημείο.
Στη συνέχεια, ο δεύτερος των δραστών επιβιβάσθηκε στο περιπολικό αυτοκίνητο και διέφυγε. Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω των συνεχών ελιγμών που πραγματοποιούσε και της εξάντλησης του τραυματία αστυνομικού. Στην προσπάθειά του αυτή, λόγω της εξάντλησης του από τον τραυματισμό, έπεσε το υπηρεσιακό του πιστόλι εντός του οχήματος.
Το περιπολικό αυτοκίνητο βρέθηκε, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Εντός του οχήματος βρέθηκε και το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού.
Στο σημείο της συμπλοκής, μέχρι στιγμής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • Ένα πιστόλι, μάρκας GLOCK , με γεμιστήρα των 13 φυσιγγίων και μία στη θαλάμη
  • Δεκαέξι (16) κάλυκες των 9 χιλιοστών
  • Ένας ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε μια γεμιστήρα πιστολιού GLOCK με 26 φυσίγγια, καθώς και διάφορα κατσαβίδια.
  • Ένα (1) άδειο πλαστικό μπιτόνι με οσμή βενζίνης
Όπως προέκυψε, η μοτοσικλέτα που περιεργάζονταν οι δύο (2) δράστες έχει κλαπεί στις 16.05.2011 από την περιοχή της Κυψέλης.
Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις του πιστολιού GLOCK που βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής, δεν προκύπτει ταύτιση με τρομοκρατικές ενέργειες. Οι εργαστηριακές έρευνες συνεχίζονται για τυχόν ταύτιση με άλλες εγκληματικές πράξεις.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει τα στοιχεία ταυτότητας των δύο (2) δραστών.
Οι δύο (2) αστυνομικοί νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ ο τραυματίας δράστης στο Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ.
Την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.