Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Αποτελεσματικότητα των περιπολιών και των Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη

Η Ομάδα «ΔΙ.ΑΣ», μετά από περιγραφή, αναζήτησαν  άτομο στο κέντρο της πόλης, το εντόπισαν και το συνέλαβαν, προηγουμένως είχε διαπράξει ληστεία βάρος 19χρονου πεζού.
Μετά από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, ο συλληφθείς ήταν ο δράστης μιας Αρπαγής τσάντας από νεαρή , με τη χρήση σωματικής βίας, η οποία έγινε τον Μάρτιο του 2011 και επίσης Ληστείας σε βάρος τεσσάρων νεαρών ατόμων, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2011.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Κορδελιού,  στο κέντρο της πόλης, συνέλαβαν 34χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένας φορητός Η/Υ, ένα πορτοφόλι με 200
ευρώ και διάφορα έγγραφα, τα οποία είχε προ ολίγου αφαιρέσει από διαμέρισμα που είχε διαρρήξει.

Συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, 60χρονος ομογενής για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου Περί Ναρκωτικών.
Στην κατοχή του 60χρονου βρέθηκαν 225 πακέτα τσιγάρα, τα οποία παράνομα διέθετε προς πώληση καθώς δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης Ελληνικού Δημοσίου.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εφτά δενδρύλλια ινδικής κάνναβης και 530 πακέτα τσιγάρα, χωρίς ειδική ταινία ασφαλείας.

Το τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπιασε, 37χρονο ομογενή, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών και χρηματικό πρόστιμο 120.500 €, για προώθηση στο Εσωτερικό της χώρας, υπηκόων τρίτων χωρών, που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο Ελληνικό έδαφος, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για παράβαση Κ.Ο.Κ.

 Μετά από αναζητήσεις το Τμήμα Ασφαλείας Εύοσμου Συνέλαβε, έναν ομογενή,  διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης περίπου τρεισήμισι ετών  και χρηματικό πρόστιμο περίπου 11.000 €, καθώς επίσης και 4 εντάλματα σύλληψης, για υπεξαίρεση, απάτη, πλαστογραφία με χρήση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια.

Συγχαρητήρια στους Ανωτέρω Συναδέλφους για την Αποτελεσματικότητα τους.

Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης