Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Οι Επιτυχίες έχουν Διεύθυνση και Ονοματεπώνυμο

Αν κάποιος ξεφύγει από την γκρίζα ζώνη που μας κατακλύζει και κοιτάξει προσεκτικά θα δει ότι ο θεσμός της Ελληνικής Αστυνομίας δίνει μία αξιοζήλευτη προσπάθεια. Μία προσπάθεια που τον τελευταίο καιρό πιστώνεται με γερά χτυπήματα εναντίον της «υψηλής» εγκληματικότητας. Αποδεικνύεται  δηλαδή ότι ασχολούμαστε όχι με την μαρίδα αλλά με καρχαρίες.
Κάποιοι δηλαδή δουλεύουν με σειρά και σύστημα και προπάντων με αποτελεσματικότητα. Δεν αφήνουν τίποτα να πάει χαμένο. Συνεργάζονται μεταξύ τους , αναλύουν στοιχεία από ξένες
υπηρεσίες και έχουν καλό επιχειρησιακό τάιμινγκ. Οι υποθέσεις «δένονται» καλά και δεν θυμίζουν καθόλου υποθέσεις τύπου Σεϊσίδη.  Ως πολίτης πρώτα, αισθάνομαι ότι κάποιοι κολυμπάνε στα βαθιά με επιτυχία. Οι διάφοροι μπράβοι, νονοί, τοκογλύφοι και στυγεροί δολοφόνοι δεν μπορούν εύκολα να κάνουν τη ζωή των επιχειρηματιών, των εμπόρων και των απλών πολιτών πιο δύσκολη από ότι είναι.
 Η ασφάλεια της χώρας αρχίζει να δείχνει ότι δεν είναι παίξε-γέλασε. Τη διαφορά σε όλα τα παραπάνω την κάνει ένα και μόνο στοιχείο, το Ανθρώπινο Δυναμικό. Οι επικεφαλείς διευθύνσεων και τμημάτων και οι συνάδελφοι στις ομάδες τους σηκώνουν το πήχη ψηλά σε πείσμα της απαισιοδοξίας και του ωχαδερφισμού και πιστώνονται, αυτοί και μόνον αυτοί και κανένα κόμμα ή πολιτική ηγεσία, τις παρακάτω επιτυχημένες δράσεις μέχρι στιγμής:

1) Σύλληψη δραστών που ευθύνονται για τη δολοφονία των συναδέλφων της ομάδας Δίας στου Ρέντη. (Αντιτρομοκρατική Αττικής και Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής) .

2) Εξάρθρωση τεράστιου κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε σε όλη την επικράτεια, συλλήψεις πάνω από 200 άτομα. (Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής)

3) Εξάρθρωση πολυπλόκαμου κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. (Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης / Τμήμα Εκβιαστών) .

4) Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας και παραγωγής λαθραίων τσιγάρων   (Διεύθυνση Ασφάλεια Θεσσαλονίκης / Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων), (Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (ΣΔΟΕ)) .

Είδα με τα μάτια μου, απώθηση διαδήλωσης «χωρίς βία» με απειλές από τους διαδηλωτές κατά των αστυνομικών, σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου. (Υ.Μ.Ε.Τ. Θεσσαλονίκης, Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης / Τμήμα Προστασίας Επισήμων και Τμήμα Ενημέρωσης) .


Δημήτρης Αποστόλου
Μέλος Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης