Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Σύμφωνα με τον νέο Ασφαλιστικό Νόμο (Ν.3865/2010) οι νεοπροσλαμβανόμενοι Αστυνομικοί , Ειδικοί Φρουροί και Συνοριοφύλακες μετά την 1-1-2011 υπάγονται υποχρεωτικά στον Κλάδο Κύριας Σύνταξης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Εφόσον δεν έχουν εκλείψει  ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στο μέλλον
θα εκλείψουν οι  ιδιόμορφες και ιδιότυπες  συνθήκες  εργασίας  των Αστυνομικών, Ειδικών Φρουρών και Συνοριοφυλάκων, πρέπει  οι ρυθμίσεις του Π.Δ 169/1997 να επεκταθούν και σε όσους προσλαμβάνονται και μετά την 1-1-2011.

Δηλαδή  οι Αστυνομικοί, Ειδικοί Φρουροί και Συνοριοφυλάκες που θα προσληφθούν μετά την 1-1-2011 σε περιπτώσεις θανάτου εν ώρα υπηρεσίας, τρομοκρατικής ενέργειας, βίαιου συμβάντος να ισχύουν όλες εκείνες οι ειδικές διατάξεις του παραπάνω Π.Δ καθώς επίσης και  η μάχιμη πενταετία και ο υπολογισμός στο διπλάσιο των ετών υπηρεσίας στα Ε.Κ.Α.Μ και Τ.Ε.Ε.Μ .

Η Α.Σ.Π.Α σε κάθε δοθείσα ευκαιρία θα επισημαίνει το σοβαρό ζήτημα αυτό μέχρις ότου γίνουν οι παραπάνω ρυθμίσεις Νόμος του Κράτους και οι νέοι συνάδελφοι μας να απολαμβάνουν στην σταδιοδρομία τους τις ίδιες με σήμερα  και ακόμη καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Α.Σ.Π.Α