Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΥΟ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

Σ΄ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με γενικευμένη την ανασφάλεια που διακατέχει την ελληνική κοινωνία μπροστά στις αλλαγές που έρχονται αναγκαστικά λόγω μνημονίου ήρθε πλέον η ώρα
να συζητήσουμε και να βάλουμε μπροστά ΤΗΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Έχει υποχρέωση η πολιτική ηγεσία καθώς και η φυσική ηγεσία να μπουν στην διαδικασία του διαλόγου και να αφήσουν τις υπεκφυγές υποτασσόμενοι στην αδράνεια του συστήματος και σε φοβικά σύνδρομα. Έχουν υποχρέωση να μπούμε σε μία συζήτηση πως ένα γραφειοκρατικό ημιστρατιωτικού τύπου μοντέλου αστυνόμευσης να το μεταμορφώσουμε σε ένα σύστημα επαγγελματικό με την δράση του ενταγμένη στην κοινωνία για την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και για την άρση των επιφυλάξεων της κοινωνίας απέναντι στον θεσμό της ΕΛΑΣ.
Οι αλλαγές που  πρέπει να γίνουν όμως δεν θα πρέπει να κινούνται ως προς την κατεύθυνση του βολέματος και εξυπηρέτησης του συστήματος των εκάστοτε κρατούντων.
Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε και τον ακρογωνιαίο λίθο όλης της προσπάθειας ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ.
Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πλέον ακόμη και εμείς οι ίδιοι ότι την αστυνομία την κάνει ο αστυνομικός, ο οποίος κάτω από επικίνδυνες συνθήκες προσπαθεί να επιτελέσει το έργο του. Οποιαδήποτε προσπάθεια αναδιάρθρωσης θα πρέπει να ξεκινάει πρώτα από τον αστυνομικό- άνθρωπο. Θα πρέπει να το διασφαλιστούνε καλές συνθήκες εργασίας. Να τον έχουν θωρακισμένο νομικά απέναντι στο έγκλημα, ικανοποιημένο οικονομικά και εξοπλισμένο επαρκώς τεχνολογικά.
Για αυτό αστυνομία και μνημόνια είναι δυο όροι που δεν πάνε μαζί.


Παδιώτης Βασίλειος
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΑΣΠΑ