Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Όμιλος Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής τέλεσε το Σάββατο  9 Απριλίου 2011
και ώρα 13.30 το σαρανταήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ειδικών Φρουρών: Ευαγγελινέλη Ιωάννη και Σκυλογιάννη Γεώργιο, στο σημείο που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ εν ώρα καθήκοντος.

Στο σημείο της δολοφονίας στήθηκε μνημείο από το Δήμο Νίκαιας – ΑΓ.Ι. Ρέντη, το οποίο απεικονίζει
 την γαλανόλευκη σημαία, με δυο περιστέρια, και κατέθεσαν στεφάνι ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μνημόσυνο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ του Οικουμενικού πατριαρχείου ο οποίος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου στο σώμα και στις οικογένειες των πεσόντων .

Παραβρέθηκαν και τίμησαν την μνήμη τους ο Δήμαρχος Νίκαιας – ΑΓ.Ι. Ρέντη, ο Δ/ντής Δ/νσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α ως εκπρόσωπος του αρχηγού, ο Δ/ντης Δ/νσης Αστυν. Πειραιά, ο Δ/ντης Δ/νσης Μεταγωγών, δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αστυνομικοί από όλη την Αττική και πλήθος κόσμου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η μητέρα του Ιωάννη Ευαγγελινέλη, εμφανώς καταβεβλημένη από το ισχυρό σοκ του άδικου χαμού του παιδιού της  καθώς και η χήρα του δολοφονηθέντα Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντώνιου-Νεκτάριου και ο βαριά τραυματισμένος Υπαρχιφύλακας Γιαννούλης Απόστολος.

Αξίζει να επισημάνουμε την παρουσία εκατοντάδων πολιτών που τίμησαν τη μνήμη των ηρώων μας και ιδιαίτερα των κατοίκων του Αγ. Ι. Ρέντη που μέρα νύχτα φροντίζουν και προσέχουν το χώρο που δολοφονήθηκαν οι Ειδικοί Φρουροί.