Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!

ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!!

Η Α.Σ.Π.Α. παίρνοντας αφορμή από δημοσίευμα που θέλει κατοίκους Δημοτικού Διαμερίσματος να αποφάσισαν να αναθέσουν την προστασία τους σε ιδιωτική εταιρεία security … καθώς και το παράδειγμα τους να σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλα χωριά της περιοχής επισημαίνει:

Η ασφάλεια των πολιτών είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό, δυστυχώς όμως στο όνομα της ιδιωτικοποίησης των πάντων η Ελληνική Πολιτεία  από το 2008 είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της αφού με Νόμο είχε εκχωρήσει επιπλέον αστυνομικά καθήκοντα σε ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας ( security ) ακόμη και αυτό της οπλοφορίας..!!!!!!!

Τότε όλο σχεδόν το Συνδικαλιστικό Κίνημα είχε τονίσει ότι με το Νομοσχέδιο εκείνο προωθούνταν η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας με τρόπο σκανδαλώδη, απαξιωτικό και υπονομευτικό για τη σημερινή λειτουργία και το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν μας άκουσε η τότε Κυβέρνηση αλλά και η σημερινή Κυβέρνηση Αντιπολίτευση τότε είχε δεσμευτεί για την απόσυρση του Νομοσχεδίου όταν γίνει Κυβέρνηση δυστυχώς σήμερα «κλείνει τα μάτια και τα αυτιά».

Εμείς όμως έχουμε υποχρέωση ως συνδικαλιστές να ζητούμε καθημερινά από την Ελληνική Πολιτεία να πάρει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να κάνει την Ελληνική Αστυνομία «εν διάταξη αξιόμαχη» ώστε να καταπολεμηθεί η αυξανόμενη εγκληματικότητα να εγκαθιδρυθεί ξανά το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στους συμπολίτες μας και σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν μια ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας αλλά προπαντός σε αυτούς που δεν έχουν !!!!!!!


Α.Σ.Π.Α.