Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΡΩΤΑΤΕ Ο κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ???

Ένα από τα πιο βασανιστικά προβλήματα των αστυνομικών είναι και αυτό της άρνησης των Δικαστικών Φυλακών και Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας να παραλαμβάνουν υπόδικους που τους παραδίδονται με παραγγελία (φυλακιστήριο) του κ. Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Παρά τις όποιες παρεμβάσεις των υπηρεσιακών και συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα ζητήματα
ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων και κρατουμένων, παρά τις αρνητικές εκθέσεις των ΜΚΟ (Διεθνή Αμνησία , Επιτροπή για τα δικαιώματα των κρατουμένων κ. α.) για τις συνθήκες κράτησης , παρά την λειτουργία νέων φυλακών το πρόβλημα παραμένει και μεγαλώνει.

Επίσης μια τολμηρή ενέργεια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης πριν από δύο (2) σχεδόν χρόνια για το θέμα αυτό ήταν η κατάθεση και μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης της οποίας η "τύχη αγνοείται".

Ως Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών έχουμε θέσει το θέμα αυτό πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και το επόμενο μας βήμα θα είναι να προτείνουμε στα αρμόδια θεσμικά συνδικαλιστικά μας όργανα να προχωρήσουν στην κατάθεση ερώτησης με συγκεκριμένο περιεχόμενο στην Εισαγγελία και αναλόγως της απάντησης θα ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για το τι θα πρέπει να κάνουν σε ανάλογες περιπτώσεις άρνησης παραλαβής κρατουμένου από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πάντως ένα είναι σίγουρο για μας........................αυτό το πρόβλημα, που δεν είναι αστυνομικό πρόβλημα δεν είμαστε διατιθέμενοι να το ανεχθούμε και να φτάσει κάποια στιγμή να απολογούμαστε και γι αυτό.

Α.Σ.Π.Α