Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

                                                                    Αθήνα 18 Απριλίου 2011
                                                                                                                                    Αρ. Πρωτ.:200/4/117
  

ΝΑ ΠΡΥΤΑΝΕΥΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Με ανακούφιση η αστυνομική οικογένεια, αλλά και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, πληροφορείται ότι επεκράτησε η λογική στο «μέτωπο της Κερατέας» και αποδεσμεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις μετά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ.
 Χρήστου Παπουτσή με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Κώστα Λεβαντή.
Έπρεπε, δυστυχώς, να προηγηθεί η απαράδεκτη κατάσταση της ανομίας και των σοβαρών απρόκλητων επιθέσεων εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την προγραμματισμένη, προ πολλών ετών, κατασκευή ενός περιβαλλοντικού έργου για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής, για να ακουστούν οι νηφάλιες φωνές για την αναγκαιότητα του διαλόγου, των περιφρουρημένων ειρηνικών διαμαρτυριών και την απεμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων από τη διένεξη της τοπικής κοινωνίας με την Πολιτεία.
Από την πρώτη στιγμή το συνδικαλιστικό μας κίνημα είχε καυτηριάσει την μέχρι παρεξήγησης
ανυποχώρητη στάση των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, αλλά και την αδιαλλαξία ακραίων φωνών και συμπεριφορών, που είχαν αναγάγει τις μολότοφ ούτε λίγο ούτε πολύ, σε ένα «φυσιολογικό» μέσο αντίστασης και διεκδίκησης των όποιων αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας!
Ελπίζουμε, έστω τώρα, μετά και τη σημερινή συνάντηση στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η συντεταγμένη πολιτεία να παρέμβει καθοριστικά ώστε να μη βιώσουμε ξανά το πολεμικό θέατρο του παραλόγου που λίγο έλλειψε να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές. Ευχόμαστε δε η Μεγάλη Εβδομάδα να κυλίσει ομαλά, και να γίνουν σεβαστές από όλους οι δεσμεύσεις για την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου την προσεχή εβδομάδα. Τις άγιες τούτες ημέρες της θρησκευτικής κατάνυξης, της εσωτερικής γαλήνης και αναζήτησης των πιστών, θα ήταν ανεπίτρεπτο να αφήσουμε να συνεχιστεί η ατελέσφορη και άκρως επικίνδυνη μέχρι σήμερα τακτική της δήθεν «επίδειξης πυγμής» στην περιοχή, με την παρατεταμένη εμπλοκή των αστυνομικών δυνάμεων και μάλιστα τέτοιων και σε τέτοια έκταση, που εκ της φύσεώς τους, μόνο για να δέχονται επιθέσεις βρίσκονταν εκεί. Εξάλλου το «πρόβλημα της Κερατέας» είχαμε τονίσει ευθύς εξαρχής ότι δεν είναι αστυνομικό, πόσω μάλλον ενδοαστυνομικό, όπως πήγε να εξελιχθεί τις τελευταίες ημέρες.
Αδυνατώντας, τέλος, να δεχθούμε ότι η όποια οργή των πολιτών είχε στραφεί τεχνηέντως κατά της Ελληνικής Αστυνομίας ή ότι χρησιμοποιούνταν οι συνάδελφοί μας το ίδιο όπως και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες για την «αθόρυβη» προώθηση ευρύτερων πολιτικών σχεδιασμών και όχι μόνο, ειδικά σήμερα, στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, διαβεβαιώνουμε την ελληνική κοινωνία και τους συναδέλφους μας ότι εκ μέρους μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην μεταβληθεί η Ελληνική Αστυνομία σε υποπρόβλημα, του υπαρκτού ούτως ή άλλως μεγάλου προβλήματος της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των συμπολιτών μας στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

        Για την Εκτελεστικη Γραμματεια της Π.Ο.ΑΣ.Υ.                                             Για την Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
        Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας                        Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος         ΛΑΖΟΣ Παναγιώτης                      ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ Δημήτριος    ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης