Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ":ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ":ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ!!!
ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!!!

Η ΕΛ.ΑΣ ταγμένη για να παρακολουθεί την πιστή εφαρμογή των Νόμων του Κράτους και όπου αυτοί καταπατούνται να επεμβαίνει και να οδηγεί τους παραβάτες στην δικαιοσύνη.
Δυστυχώς όμως σε πολλές πεςριπτώσεις που θα αποτυπωθούν
παρακάτω στην εσωτερική της λειτουργία η παράβαση των Νόμων, Διαταγμάτων αποτελεί "καθημερινότητα" και η επίκλιση του "δημοσίου συμφέροντος", "της εύρυθμης υπηρεσιακής λειτουργίας", "των υπηρεσιακών αναγκών", "υπηρεσιακών λόγων" και ένα σωρό άλλο ευρηματικοί "λόγοι" προκειμένου να δικαιολογήσουν καθημερινές παρεκλίσεις από την νομιμότητα.
Και γεννάτε εύλογα το ερώτημα πως ένας Αστυνομικός θα πάει να εφαρμόσει τον Νόμο ,όταν προηγουμένως κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας της Φυσικής Ηγεσίας έχει καταπατήσει ένα οποιοδήποτε ατομικό του δικαίωμα( Ρεπό - Ωράριο - Άρνηση χορήγησης άδειας προβλεπόμενης από τον Νόμο) που απορέει από τον Νόμο η μεταβάλει κάποια υπηρεσιακή του κατάσταση (αποσπαση-μετάθεση) μη επαρκώς αιτιολογημένη η αιτιολογημένη από κάπιον αβάσιμο ισχυρισμό που δεν συμπεριλαμβάνεται στο υφιστάμενο θεσμικό πλάισιο.
Και πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν προκειμένου να αντιληφθούν οι Ανώτεροι Υπηρεσιακοί παράγοντες ότι τέτοια ζητήματα δεν πρέπει πλέον να υπάρχουν για αποτελούν προσβολή για τους Θεσμούς και εγείρουν ζητήματα Εσωτερικής Δημοκρατίας στο Σώμα.
Oι όποιες ενστάσεις και διαφωνίες τους για μια σειρά ζητηματων έπρεπε να έχουν αποτυπθεί στους αρμοδίους πριν την θεσμική κατοχύρωση αυτών, διότι η εκ των υστέρων μη πιστή εφαρμογή τους η η επιλεκτική εφαρμογή τους και η καταπάτηση τους αποτελεί ζήτημα εφαρμογής της Δημοκρατικής Νομιμότητας.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αφαιρεσει το δικαιώμα αυτών που αδικούνται να ζητήσουν το δίκιο τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη , ναι αυτό μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις που κάποιος Νόμος έχει ασάφεια η επιδέχεται πολλές ερμηνείες , όχι όμως για περιπτώσεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση η πρόκειται για αυτονόητο αναφαίρετο δικαίωμα.

Οι κοινές περιπτώσεις "Διοικητικής Αυθαιρεσίας" που αποσχολούν καθημερινά εκατοντάδες συναδέλφους αφορούν επι το πλέιστον :α) Εφαρμογή του ωραρίου, β) Χορήγηση των αναπάσευων η αυτοδίκαιη χρήση του δικαώματος!!!, γ) Απόσπάσεις - Μεταθέσεις!!!, ε) Χορήγηση Αδειών ανατροφής!!!!, στ) Αποσπάσεις και Διευκολύνσεις σε Αστυνομικούς που σπουδάζουν σε Α.Ε.Ι.!!! και πολλές άλλες περιπτώσεις .
Αυτές οι πρακτικές πρέπει να εξαφανιστούν διότι ακυρώνουν την ίδια την λειτουργία της Αστυνομίας ως Θεσμό και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το που στοχεύουν και το ¨κέρδος" που αποφέρουν είναι σίγουρα δυσανάλογο της "ανεπανώρθωτης ζημιάς" στο θυμικό των συναδέλφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Α.Σ.Π.Α.