Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέλαβε τις αρμοδιότητες που είναι αναγκαίες για την ταχεία διεκπεραίωση των δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τα προβλήματα που είχαν ανακύψει με την κατάργηση της Διεύθυνσης Ελεγκτηρίου Δαπανών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Ας ελπίσουμε ότι γρήγορα θα τακτοποιηθούν οι εκκρεμείς δαπάνες , ώστε να αποπληρωθούν Αναλυτικότερα: Με το άρθρο 50 παρ.10 του Ν.3943/2011 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-66 την 31-3-2011 "Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών", αντικαθίσταται το  άρθρο 47 του π. δ. 284/1988 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (ΦΕΚ 128 Α΄), όπως ισχύει, ως ακολούθως:..  
οι πιστωτές και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τα ακινητοποιημένα περιπολικά και τις ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί τελευταία.                                                       
«Άρθρο 47

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ1. Η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαρθρώνεται στα παρακάτω Τμήματα:
α. Τμήμα Α΄- Εκκαθάρισης Δαπανών Τακτικού Προϋπολογισμού Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.).
β. Τμήμα Β΄- Εκκαθάρισης Δαπανών Τακτικού Προϋπολογισμού Λιμενικού Σώματος και Γενικής Γραμματείας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας.
γ. Τμήμα Γ΄- Εκκαθάρισης Δαπανών Προϋπολογισμού Λοιπών Υπηρεσιών.
δ. Τμήμα Δ΄- Εκκαθάρισης: Δαπανών Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων και Λογιστικό.
2. Στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανήκουν τα πιο κάτω θέματα που κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων της, ως ακολούθως:
α. Τμήμα Α΄
Οι αρμοδιότητες της παραγράφου 1 του άρθρου 43 του παρόντος με στοιχεία γ’ , ε’, στ’, θ’ και  ιγ’,  σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρο 23 του ν. 2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α΄), όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας που πληρώνονται μέσω πάγιας προκαταβολής.
β. Τμήμα Β΄Οι αντίστοιχες αρμοδιότητες με το Α΄ Τμήμα, όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού του Λιμενικού Σώματος και όλων των Υπηρεσιών του, της Γενικής Γραμματείας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας [άρθρο 1 παρ. 2 του π. δ. 96/2010 ( ΦΕΚ 170 Α΄)], καθώς και των λοιπών Υπηρεσιών που μεταφέρθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το Υπουργείο Θαλάσσιων
Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας [άρθρο 2 παρ. 3 του π.δ.127/2010 (ΦΕΚ 214 Α΄)].
γ. Τμήμα Γ΄
Οι ίδιες αρμοδιότητες με το Α΄ Τμήμα, όσον αφορά στις λοιπές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στις δαπάνες των υπόλοιπων Υπηρεσιών που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
δ. Τμήμα Δ΄Οι αρμοδιότητες της παραγράφου 1 του άρθρου 43 του παρόντος με στοιχεία γ’ και ε’, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 2362/1995, όσον αφορά στις δαπάνες του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι αρμοδιότητες της παραγράφου 1 του ίδιου άρθρου με στοιχεία α’, β’, ζ,, η’, ι’, ια’, ιβ’ και ιδ’, σε συνδυασμό ομοίως με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν.2362/1995.
Τήρηση του Μητρώου Προσωπικού και των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.»

Αντώνης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ