Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!!!!!

Ο αντίκτυπος της οικονομικής κρίσης «χτύπησε» την πόρτα των αστυνομικών υπηρεσιών..

Οι αστυνομικοί ως δημόσιοι υπάλληλοι ήταν από τους πρώτους που κλήθηκαν άδικα να πληρώσουν – αγόγγυστα θα έλεγε κανείς -  για τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης της χώρας μας για την οποία δεν είχαν σχεδόν καμία ευθύνη και δεν είχαν προκαλέσει αυτοί.
Όμως είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας και είχαμε διατυπώσει με μεγάλη σαφήνεια και εγγράφως και διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούμε  περικοπές για την λειτουργία της Αστυνομίας και ότι «εκπτώσεις στο δημόσιο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν.
Οι ανησυχίες μας αυτές δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν η στέρηση πόρων σχεδόν σε κάθε αστυνομική υπηρεσία είναι γεγονός και μαθηματικά θα έχει αρνητικά αποτελέσματα στην μάχη ενάντια στο έγκλημα και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κόσμου στην Ελληνική Αστυνομία.
Τώρα πλέον πρέπει να επισημάνουμε ότι η μείωση της αποτελεσματικότητας και τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας θα είναι ανασχετικός παράγοντας και  εμπόδιο στις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,προϋποθέσεις που   αποτελούν  μονόδρομο για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση.
Η μονομερή περικοπή μισθών και δαπανών από την αστυνομία θα επιφέρει μόνο αρνητικά αποτελέσματα δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες και σε όσους θα ήθελαν να επενδύσουν στην χώρα μας.
Η αναζωογόνηση των «κριτηρίων της  Κοπεγχάγης» και η Ευρωπαϊκή συνεννόηση για ένα σύμφωνο σταθερότητας  για τον τομέα  της ασφάλειας ,τρομοκρατίας και διασυνοριακής συνεργασίας  που θα καθορίζει υψηλά και σταθερά πρότυπα τόσο μεταξύ των μελών της Ε.Ε όσο και των κρατών μελών της συνθήκης  SCHENGEN  αποτελούν πλέον επιβεβλημένη ανάγκη.
Η απαρέγκλιτη διατήρηση και βελτίωση των προτύπων αυτών από κάθε χώρα και ειδικά από την Ελλάδα   θα αποτελέσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει.       
Γιώργος ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ