Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρέπει να καταλάβουν οι Διοικητές όλων  των τμημάτων και η Διοίκηση της Διεύθυνσης ότι με το πρόσχημα ότι δεν έχουμε προσωπικόκαταπατούν εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων αστυνομικών, ήτοι δεν δίνονται τα ρεπό, δουλεύουν παραπάνω ώρες την εβδομάδα, κάθε τρείς και λίγο και για ψύλλου πήδημα διατάσουν επιφυλακή χωρίς αυτ ές οι ώρες να μετρώνται στον εβδομαδιαίο χρόνο ,αυτή η πρακτική πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να κατα


 λάβουν οι Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί ότι παραβιάζονται Νόμοι και προεδρικά διατάγματα όταν δεν δίνονται τα ρεπό και οι συνάδελφοι δουλεύουν παραπάνω ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν είδαμε καμιά φορά τον εκάστοτε Κύριο Γενικό ή κάποιο ανώτερο Αξιωματικό ή Στρατηγό να καλεί σε απολογία κάποιον Διοικητή για μη συμμόρφωση στα ανωτέρω που ανέφερα, αλλά αντίθετα βλέπουμε να καλούνε σε απολογία εάν κάποιος συνάδελφος δεν φοράει πηλήκιο, είναι μέσα στην σκοπιά και δεν χαιρετάει κάποιον ανώτερο και ούτω καθεξής.


Δεν είναι θέμα των κατωτέρων αστυνομικών να λύσουν το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, εάν υπάρχει, ούτε να κάνουν δίκαιη κατανομή του προσωπικού ώστε να υπάρχει καλή Αστυνόμευση και να διαφυλάσσονται τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτά είναι θέματα που τα χειρίζονται οι Διοικήσεις, αυτός είναι ο ρόλος τους .
Θέλω να αναφέρω επίσης ότι καλή Διοίκηση δεν είναι μόνο να πατάς τον κατώτερο αστυνομικό για να γίνεσαι αρεστός στους ανωτέρους σου και να κοιτάς την καρέκλα που κάθεσαι , καλή διοίκηση είναι και να είσαι δίκαιος υπηρεσιακά και ανθρώπινα , καλή διοίκηση είναι να μπορείς να προστατεύεις τα δικαιώματα των αστυνομικών που διοικείς , καλή διοίκηση είναι να κάνεις καλή αστυνόμευση της περιοχής σου, καλή διοίκηση είναι όταν έρχεται κάποιος στον διοικητή του να μπορεί να βρει το δίκιο του και επίσης  καλή διοίκηση είναι βρε αδερφέ να μπορείς  να πεις και καμιά φορά όχι προς τα πάνω. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι είμαστε κάτω από την ίδια στέγη και πρέπει αυτή την στέγη που μας σκεπάζει να την κρατήσουμε  γερά .Ήλθαν μισθολογικές περικοπές ,ήλθαν γεγονότα που γυρνάνε χρόνια πίσω τις κατακτήσεις μας στα εργασιακά και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να είμαστε δύο στρατόπεδα, δεν έχουμε δικαίωμα να φτιάχνουμε χαρακώματα παρά μόνο να προχωράμε όλοι μαζί σεβόμενοι ο ένας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του άλλου όπως αυτά απορρέουν από τους νόμους , τον κανονισμό, τα Π.Δ. αλλά και από την ανθρωπιά.

Δολμάς Χρήστος
 Α ‘ Αντιπρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν.Θ. Εmail:  DolmChris@Gmail.com
 Τηλ.6977458598 : Face book : Δολμάς Χρήστος